Op dinsdag 4 juni 2024 werd het sportcomplex Drieburcht in Tilburg omgetoverd tot een waar hightech spektakel voor de jaarlijkse Drone Cup Finals. Dit jaar stond deze finaledag in het teken van 'Future Mobility' en middelbare scholieren uit heel Nederland streden om de felbegeerde titel.

Drone Cup Finals

Deze Drone Cup Finals is een finaledag ter afsluiting van het bijhorende lesprogramma. Het lesprogramma is een initiatief van FutureMindz en heeft als doel leerlingen in aanraking te brengen met nieuwe technologieën. Het lesprogramma van Drone Cup Finals bestaat uit verschillende onderdelen:
• Obstakels bouwen
• Drone-racen
• Bouw je eigen race-drone
• Programmeer de drone

Winnaars Drone Cup Finals 2024

Tilburg

De 2024-editie van de landelijke finaledag van Drone Cup Finals vond plaats op 4 juni 2024 in sportcomplex Drieburcht in Tilburg. Dit jaar was de zesde keer dat deze finaledag werd georganiseerd.

Winnaars Drone Cup Finals 2024

Winnaars

Na een spannende dag kwamen de volgende scholen als winnaars uit de bus:
• Meest creatieve obstakel: Montfort College (Rotterdam)
• Snelste dronepiloot: Maurits van het Calvijn College (Goes)
• Beste dronebouwers: Tromp Meester (Steenwijk)
• Beste programmeurs: Etty Hillesum Lyceum - De Marke (Deventer)

Winnaars Drone Cup Finals 2024

Future Mobility

De Drone Cup Finals 2024 was niet alleen een spannende wedstrijd, maar ook een inspirerende blik op de toekomst van mobiliteit. De creativiteit en technische vaardigheid van deze jonge deelnemers belooft veel goeds voor de toekomst. We kijken nu al uit naar de editie van volgend jaar!

Winnaars Drone Cup Finals 2024

0 Reacties

    Plaats een reactie