Drones worden steeds vaker gebruikt om mensen te redden. Recent was in Estland een 84-jarige man voor meer dan 48 uur vermist, terwijl het buiten erg koud was. Dankzij een DJI Inpsire 2 drone zit de man inmiddels weer veilig thuis.

Redding

Een drone speelde een cruciale rol bij de redding van een vermiste oude man in Estland. De man was inmiddels al meer dan 48 uur vermist en 84 jaar oud, toen hij eindelijk gevonden werd dankzij een drone van Estonian Aviation Academy. Hij is nu veilig en warm weer thuis.

Vermiste 84-jarige man gevonden dankzij drone in EstlandHet reddingsteam van Aviation Academy Estonia (links)

Drone

Dat de 84-jarige man weer terecht is, is voor een groot deel te danken aan een drone. De drone die een cruciale rol speelde bij het vinden van de man is een DJI Inspire 2. Deze was uitgerust met een X5S-camera in combinatie met een Zuiko 14-42mm-lens. Deze professionele drone valt dan ook uit te breiden met allerlei opties die uitstekend geschikt zijn voor zoek en reddingsmissies.

Goede conditie

"We zijn erg blij te kunnen melden dat een 84-jarige man, die meer dan 48 uur vermist werd, vandaag werd gevonden met de drone van Estonian Aviation Academy", vertelt een medewerker van de Academy op Twitter. "Na al die tijd buiten in vochtig en koud weer te hebben doorgebracht, verkeert de man in een redelijk goede conditie". De herfst in Estland kan namelijk erg koud worden.

Bijna 300 reddingen

Het is niet de eerste keer dat een drone op een cruciaal moment de doorslag geeft in een redding. Zo werd er recent nog een Canadese wandelaar opgespoord met een drone en ook een Amerikaans jongetje wat verdwaald was in een korenveld werd op deze wijze teruggevonden. Tijdens het evenement DJI Airworks, wat plaatsvond in oktober,vertelde DJI dat de teller al op bijna 300 reddingen staat.

Foto: Romeo Durcher via Twitter

0 Reacties

    Plaats een reactie