De vermiste zesjarige Ethan werd recent veilig gevonden nadat meer dan 600 vrijwilligers hadden deelgenomen aan de zoektocht in de Amerikaanse staat Minnesota. Uiteindelijk gaf echter één dronepiloot de doorslag door met de thermische camera op zijn DJI Matrice 210 de jongen te spotten.

Zoektocht

Een DJI M210 hielp een vermiste 6-jarige jongen te vinden in een donker maïsveld in de buurt van Becker, Minnesota. De piloot gebruikte een thermische camera op de drone om de jongen te vinden, nadat het veld al eerder doorzocht was door een grote groep vrijwilligers. Het jongetje is ongedeerd en inmiddels weer veilig terug bij zijn ouders.

Drone

De gebruikte drone betreft een DJI M210 uitgerust met thermische camera. Deze professionele drone is met name bedoeld voor de commerciële markt en kom je niet zo vaak tegen in het dagelijks leven. Door deze uit te rusten met een thermische camera wordt de drone geschikt voor zoek en -reddingsmissies.

Vermiste Amerikaanse jongen gevonden dankzij warmtecamera op DJI Matrice drone

Vermissing

De jongen raakte vermist vlak nadat hij uit een schoolbus stapte bij Highway 25 in Becker op 16 oktober. Hij rende weg om met de familiehond te spelen en raakte verdwaald in een nabijgelegen maïsveld. Met behulp van de DJI M210 werd Ethan woensdag in de nacht gevonden, ongeveer 2,5 km van zijn huis. Politieambtenaren meldden dat hij het koud had, maar verder was de jongen ongedeerd, bevestigde ook de controle van het ziekenhuis.

Gelukkige afloop

Steve Fines, de dronepiloot die de DJI Matrice bestuurde, zei dat hij nog nooit eerder een drone bij een zoekactie had gebruikt. "Het was een moment dat zijn ouders zo gelukkig zou maken, en plaatsvervangend voelden we dat allemaal,", zei Fines tegen tegen de zender WCCO-TV. Een reporter van deze zender deelde een video waarop de warmtebeelden te zien zijn.

Reactie DJI

De woordvoerder van DJI, Adam Lisberg, reageerde ook verheugd op het nieuws. In een reactie benadrukt hij nogmaals het nut van drones en de potentie die de onbemande voertuigjes hebben om mensen te redden. Volgens Lisberg is het zelfs al de 292e persoon wereldwijd die dankzij een drone is gered.

Foto: droneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie