Een wandelaar en zijn hond raakten recent verdwaald in een moerasachtig terrein. Een drone van het Paramedic-team van Renfrew County speelde een sleutelrol in de dramatische redding van het duo.

Cruciaal

Een drone speelde een cruciale rol bij de redding van een wandelaar en zijn hond toen deze verdwaald raakten in een moerasachtig gebied nabij de stad Ontario. Een team van paramedici vertrok samen met de provinciale politie van Ontario naar een deel van de [i]bush[/i] ten zuiden van Arnprior in Canada om het vermiste duo op te sporen. Dankzij de inzet van een drone met hittegevoelige camera werden ze uiteindelijk ongedeerd gevonden.

FLIR camera

We konden heel nauw samenwerken met de hele provinciale politie, vertelt Mike Noland, chef van het team van paramedici in de regio. We mochten een drone van de politie lenen en deze was uitgerust met een speciale FLIR hittegevoelige camera." Met deze camera kon het team de lichaamswarmte van de wandelaar en de hond zien in het donkere en mistige moerasgebied, mits deze dichtbij genoeg waren.

Drone helpt met redden van verdwaalde Canadese wandelaar en zijn hond

Signaallicht

Naast het opsporen van de lichaamswarmte van de wandelaar en de hond, werd de drone ook nog op een andere manier ingezet. "We gebruiken het ook als een signaallicht in de lucht, zodat we altijd een centraal lichtpunt hadden om weer bij te verzamelen", vervolgt Noland. "Er waren verschillende teams aan het zoeken in het donker, dus dan is het erg handig als je makkelijk weer bij elkaar kunt komen om ervaringen te delen"

Niet mogelijk zonder drone

Volgens Renfrew Today zei Nolan dat de drone een cruciale rol speelde bij de redding van het duo, en dat een tijdige redding niet mogelijk zou zijn geweest zonder een doorloop van paramedische drone-technologie. Drones zijn dan ook zeer geschikt voor zoek en reddingsmissies. Zo werd er recent in de VS nog een 8-jarig jongetje gevonden dankzij een drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie