Een Nederlands bedrijf zet drones in voor een inspectie die je niet iedere dag ziet: die van riolen. Met een speciale, bolvormige drone-constructie gaat men aan de slag. De meest recente inspectie was in het plaatsje Hoeksche Waard.

Inspectie

Het Nederlandse bedrijf Skytools gebruikt sinds kort drones om riolen te inspecteren. Dat doet men met behulp van een speciale drone voorzien van een rolkooi, om veilig te vliegen. De drone maakt beelden die vervolgens boven de grond bekeken en geanalyseerd kunnen worden. De meest recente vlucht vond plaats nabij de plaats Hoeksche Waard.

Werkzaamheden

In de bovenstaande video van Rijnmond TV & Radio is te zien hoe men te werk gaat. De drone vliegt door het riool en maakt via een reguliere camera beelden van de staat hiervan. Hierdoor hoeven er geen mensen af te dalen in het riool. Deze staan gewoon boven de grond, waar het een stuk frisser ruikt en de beelden heel gemakkelijk op de monitoren binnen komen.

Elios 2

De gebruikte drone betreft een Elios 2 van het Zwitserse bedrijf Flyabillity. Deze drone heeft een opvallende, bolvormige rolkooi en is speciaal ontwikkeld om optimaal te functioneren in krappe, afgesloten ruimtes, zoals de gangen van een riool. Obstakelsensoren helpen hier uiteraard bij. Een ander kenmerk is dat de drone een verlichtingssysteem heeft dat een lichtsterkte van 1000 lumen kan creëren, ook wel zo handig in een donker riool.

Nederlands bedrijf Skytools inspecteert riool met drone

Skytools

De inspecties worden uitgevoerd door het Nederlandse bedrijf Skytools uit Heinenoord, dat sinds 2012 actief is. Zij ondersteunen bedrijven en instellingen met het gebruiken van drones in hun dagelijkse werkzaamheden en het implementeren van drone-technologie in hun vakgebied.

0 Reacties

    Plaats een reactie