Niels Meerdink (NelisFPV) uit Deventer is de grote winnaar van het Indoor NK Dronerace 2019. Afgelopen zaterdag werd de laatste dronerace van het indoor-klassement gevlogen op de gigantische ijsbaan van het Sportcentrum Kardinge in Groningen.

Niels Meerdink (NelisFPV) winnaar Indoor NK Dronerace 2019

ONNK 2019

Op zaterdag 11 mei 2019 vond de laatste dronerace plaats uit de serie van zes races voor het Indoor NK klassement. De ijsbaan van Sportcentrum Kardinge in Groningen was het toneel voor een spectaculaire dronerace georganiseerd door DronEvents. Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) uit Eindhoven was de competitie te snel af en schreef deze 2019-editie van het Open Noord Nederlandse Kampioenschap (ONNK) op zijn naam. Niels Meerdink (NelisFPV) uit Deventer eindigde als nummer 2 en Dennis Mennema (DroneDFPV) uit Minnertsga pakte brons.

Niels Meerdink (NelisFPV) winnaar Indoor NK Dronerace 2019

Livestream

De afvalrondes van de ONNK 2019 dronerace in Groningen waren live te volgen via Facebook. Bekijk de livestream terug via Facebook.

Niels Meerdink (NelisFPV) winnaar Indoor NK Dronerace 2019

PDRNL

Dit jaar worden voor de eerste keer uitslagen van verschillende droneraces gecentraliseerd in één nationaal klassement. Via Platform Drone Racing Nederland (PDRNL) bundelen afzonderlijke dronerace organisatoren hun krachten om de dronerace-sport in Nederland nog aantrekkelijker, professioneler en nog beter te maken.

Indoor NK Drone Race

De dronerace in Groningen was de laatste race van het 2019 Indoor-seizoen. Dit seizoen bestond uit zes indoor races georganiseerd door verschillende organisatoren, zoals Total DronXperience, Team MRO, Team Blobfish, Dutch Drone Squad en DronEvents.

Niels Meerdink (NelisFPV) winnaar Indoor NK Dronerace 2019

Eindklassement

Op basis van de uitslag van de ONNK dronerace in Groningen is het eindklassement bekend van het Indoor NK Drone Race 2019. De top 3 winnaars van het Indoor NK Dronerace 2019 zijn:

1. Niels Meerdink (NelisFPV)
2. Dennis Mennema (DroneDFPV)
3. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)

Niels Meerdink (NelisFPV) winnaar Indoor NK Dronerace 2019

NelisFPV

Niels Meerdink (NelisFPV) is de grote winnaar van dit eerste indoorseizoen. De droneracer uit Deventer is op de racetrack ook wel bekend onder het pseudoniem 'NelisFPV'. De einduitslag is niet verrassend, want Meerdink was vorig jaar ook iedereen te snel af en werd Nederlands Kampioen Drone Race 2018. Samen met zijn teamgenoten van Team QE pakken zij zeer regelmatig de felbegeerde podiumplaatsen tijdens Nederlandse droneraces. Tijdens de dronerace in Groningen was het podium geheel groengekleurd vanwege het feit dat de top 3 bestond uit enkel Team QE piloten.

Niels Meerdink (NelisFPV) winnaar Indoor NK Dronerace 2019

Óutdoor NK

Net als vorige jaar zal er dit jaar ook een Outdoor NK Dronerace plaatsvinden. Exacte details over de wedstrijd/competitie worden naar alle waarschijnlijkheid spoedig bekend gemaakt door de KNVvL in samenwerking met PDRNL.

0 Reacties

    Plaats een reactie