Parrot heeft deze week de Anafi Thermal gepresenteerd. Deze drone is voorzien van zowel een thermische camera als een 4K camera. De Franse dronefabrikant richt zich hiermee vooral op de zakelijke drone-markt.

Warmtebeeldcamera

Na DJI komt nu ook Parrot met een betaalbare drone met warmtebeeldcamera. De Parrot Anafi bevat een 4K HDR camera met een 21 megapixel Sony sensor en in dezelfde module een FLIR Lepton warmtebeeldsensor. Gebruikers van de Parrot Anafi Thermal kunnen dus zowel kleur- als warmtebeelden opnemen. Dit is dus vergelijkbaar met de DJI Mavic 2 Enterprise Dual, die echter een stuk duurder is.

Parrot presenteert Anafi Thermal drone

Applicatie

De Parrot Anafi Thermal kan gebruikt worden met de Pix4DModel app om 3D-beelden te genereren met warmtedata. Met de FreeFlight 6 applicatie kan de gebruiker warmteverlies detecteren en objecten isoleren. Hierdoor is de drone vooral goed te gebruiken voor industrieel gebruik en tijdens reddingsmissies.

Visuele presentatie

FreeFlight 6 combineert de kleuropnames met de warmtebeelden en geeft een visuele representatie van temperatuurcontrasten en thermische lekken worden over het uiteindelijke beeld heen gelegd.

Parrot presenteert Anafi Thermal drone

FLIR

De FLIR camera heeft een opnameresolutie van 160 x 120 en detecteert temperaturen van -10 tot 400 graden Celsius. De 4K HDR 21MP camera is in staat om tot 3 keer digitaal in te zoomen.

Lichtgewicht

De Parrot Anafi weegt 315 gram en is daarmee 10 gram lichter dan het consumentenmodel dat vorig jaar uit kwam. Hiermee valt de drone binnen de Micro Drone klasse voor een ROC-Light vergunning.

Vliegen

De Parrot Anafi Thermal kan windsnelheden tot 50 km/h weerstaan en heeft een maximale vliegsnelheid van 55 km/h. De drone wordt standaard geleverd met drie batterijen. Deze accu's geven een vliegtijd van 26 minuten per accu. Een lege accu is op te laden via de USB-C poort.

Parrot presenteert Anafi Thermal drone

Parrot Skycontroller 3

Net als de Parrot Anafi drone wordt ook de Thermal versie geleverd met de Parrot Skycontroller 3. Deze is eenvoudig te verbinden met een smartphone of tablet waardoor u live mee kunt kijken met de camera van de drone tot een maximale afstand van 4 kilometer.

Kopen

De Parrot Anafi Thermal is binnenkort verkrijgbaar voor een totaal bedrag van 2.280 euro. Hiervoor krijgt u de Parrot Anafi Thermal, drie accu's, een accu laadstation, de Parrot Skycontroller 3 remote controller en een tas om dit alles in op te bergen.

Parrot presenteert Anafi Thermal drone

0 Reacties

    Plaats een reactie