Paaseieren verstoppen, kan dat anno 2019 niet gewoon met behulp van een drone? Antwerpenaar Peter Charleton ging aan de slag en knutselde iets moois in elkaar. Inmiddels is zijn Paasklok-drone een hit bij de kinderen in zijn buurt.

Paassferen

Peter Charleton uit Antwerpen bouwde een heuse 'Paasklok-drone' om zijn kinderen én zichzelf te vermaken deze Pasen. De drone brengt je met zijn uiterlijk meteen in de paassferen, maar dat is niet alles. Geheel in stijl kan deze namelijk ook paaseieren leggen. De feestelijke drone kan tot wel twee kilo chocolade eieren vervoeren en die ook zelfstandig weer uitstrooien.

Paasklok-drone

De drone dankt zijn uiterlijk aan geschilderde piepschuimen panelen en wordt aangedreven door acht propellers. Binnenin zit een reservoir om twee kilo kleine chocolade eitjes op te bergen, zodat met de batterijen erbij het totaalgewicht rond de zeven kilo is. "Dat is bijna het maximum gewicht om de klok nog goed bestuurbaar te houden en om ze ook lichtjes te doen kantelen zodat de eitjes er stelselmatig uit vallen", licht Charleton toe.

Antwerpenaar trekt bekijks met Paasklok-drone gevuld met chocolade eieren

Stroomversnelling

De dronekennis van Charleton komt niet uit de lucht vallen. "Voor mijn werk creëer ik toepassingen voor drones en daarnaast ben ik ook lid van de modelvliegclub “De Stunters”, vertelt de Antwerpenaar. "Die hebben de jaarlijkse gewoonte om voor hun leden eitjes te droppen uit modelvliegtuigjes met Pasen. Maar paaseieren, die moet eigenlijk uit een klok komen. Bovendien zou het ook leuk zijn voor mijn kinderen en de kinderen uit de buurt, dat ze een echte vliegende klok met paaseitjes konden zien, bedacht ik. Zo kwam alles in een stroomversnelling.”

Wetgeving

Charleton verwacht niet dat de drone buiten Pasen nog in actie komt. “Omdat de drone te zwaar weegt mag hij, volgens de nieuwe wetgeving, enkel vliegen op een modelvliegterrein en in principe mag je wettelijk gezien zelfs niets laten vallen vanuit een vliegende drone. In elk geval was het een leuke ervaring om de klok te bouwen. Bovendien heb ik er al veel pret aan beleefd door te kijken naar de lachende gezichten van de kinderen die achter de paaseitjes hollen.”

0 Reacties

    Plaats een reactie