Ruimtevaartorganisatie NASA gelooft dat drones in de toekomst gaan deelnemen aan het verkeer. Het bedrijf gaat de samenwerking aan met twee Amerikaanse organisaties om de veiligheid van vliegen met drones in een stedelijke omgeving te bevorderen.

Samenwerking

NASA gaat samenwerken met het Lone Star UAS Center for Excellence & Innovation in Texas, en het Nevada Institute for Autonomous Systems in Las Vegas voor het testen van drones in een stedelijke omgeving. Doel is om de drones met elkaar en de rest van het verkeer te laten communiceren om de veiligheid van dronevluchten in een dergelijke omgeving te garanderen.

Traffic Management systeem

De ruimtevaartorganisatie wil met de testen haar futuristische Unmanned Aerial Systems Traffic Management systeem op de proef stellen. Dit systeem stelt drones instaat om met elkaar en andere (autonome) voertuigen te communiceren. NASA anticipeert door de toenemende populariteit van drones namelijk op een toekomst waar drones ook in stedelijke omgevingen mogen vliegen. Wanneer het zover is, wil men er zeker van zijn dat de quadcopters op veilige wijze deelnemen aan het verkeer.

NASA gaat drones testen in Texas en Nevada voor vliegen in stedelijke omgevingen

Taken

Tijdens de demonstraties zullen de drones een aantal taken uitvoeren. Technologieën die worden gedemonstreerd zijn onder andere het automatisch landen en het vermijden van botsingen. Ook de communicatie tussen meerdere drones onderling wordt getest. Dit alles met veiligheid als hoogste prioriteit.

Toekomst

NASA geeft aan dat de demonstraties beleidsmakers op het gebied van drones, zoals de Federal Aviation Administration, zullen helpen om toekomstige regels en wetgeving te ontwerpen. "Dit is de meest uitdagende test van geavanceerde drones die werken in een veeleisende stedelijke omgeving die tot nu toe is getest", aldus Ronald Johnson, projectmanager bij NASA.

NASA gaat drones testen in Texas en Nevada voor vliegen in stedelijke omgevingen

NASA

Een quadcopter zal voorlopig nog niet naar de maan gaan, maar ruimtevaartorganisatie NASA houdt de ontwikkeling van drones goed in de gaten en draagt hier regelmatig ook zelf aan bij. Zo deden zij eerder al onderzoek naar een communicatienetwerk voor drones.


0 Reacties

    Plaats een reactie