Een parachutesysteem dat is ontwikkeld voor DJI-drones is goedgekeurd in de Verenigde Staten. Het systeem lanceert een parachute wanneer de drone in problemen raakt. Een dronepiloot die over dit systeem beschikt kan een vergunning krijgen om boven mensenmassa's te vliegen.

Nexus-parachutesysteem

Een parachutesysteem moet voorkomen dat personen op de grond gevaar lopen wanneer een drone uit de lucht komt vallen. Het Nexus-parachutesysteem is ontwikkeld door het bedrijf Indemnis en is goedgekeurd in de Verenigde Staten.

Parachute

Het Nexus-systeem is een ballistische parachutelanceerder die automatisch wordt geactiveerd wanneer een drone ineens abnormaal begint te kantelen of vallen. De parachute schiet eruit met 30ms, een snelheid tussen de 120 en 145 km/u. Het uitschieten gebeurt middels een speciale koker die ervoor zorgt dat de lijnen van de parachute niet in de propellers van de drone verstrikt raken.

Parachutesysteem laat dronepiloten in de VS boven mensenmassa's vliegen

Functionaliteitstests

Het bedrijf Indemnis, dat uit Alaska afkomstig is, maakte het Nexus-systeem in samenwerking met dronefabrikant DJI en de FAA, de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder. Voor goedkeuring moest het een flink aantal functionaliteitstests doorstaan.

DJI drones

Het Nexus-systeem is goedgekeurd voor het gebruik met de DJI Inspire 2 drone en zal eind dit jaar ook goedgekeurd worden voor de DJI Matrice 200 en de Matrice 600 drones.

DJI Inspire 2

In deze video wordt het Nexus-systeem gedemonstreerd op een DJI Inspire 2 drone.

i2 Nexus/ Indemnis Video from Indemnis on Vimeo.

DJI Matrice M200

In deze video wordt het NExus-systeem gedemonstreerd op een DJI Matrice 200 drone.

M200 from Indemnis on Vimeo.

Boven mensenmassa's vliegen

Professionele dronepiloten in de Verenigde Staten kunnen een vergunning krijgen om over mensenmassa's te vliegen, mits ze kunnen aantonen robuuste veiligheidsmaatregelen te hebben geïmplementeerd. Het Nexus-parachutesysteem is zo'n maatregel.

0 Reacties

    Plaats een reactie