De drone-incidenten rond Gatwick Airport eind vorig jaar hebben voor de Britse vliegtuigmaatschappij easyJet miljoenen ponden gekost. In december kwam het complete vliegverkeer bij de Londense luchthaven stil te liggen omdat er drones werden waargenomen.

Miljoenen ponden

Toen op 19 december 2018 drones werden waargenomen bij de Londense luchthaven Gatwick Airport, bleven alle vliegtuigen aan de grond genageld. Voor luchtvaartmaatschappij easyJet heeft dit incident miljoenen ponden gekost.

Teleurgesteld

EasyJet liep door de drone waarnemingen ruim vijf miljoen pond bedrijfsopbrengsten mis. Daarnaast werd de luchtvaartmaatschappij opgezadeld met een kostenpost van tien miljoen pond aan extra kosten. EasyJet moest ruim 82.000 klanten teleurstellen toen er ruim vierhonderd vluchten werden geannuleerd.

Groeiende omzet

Ondanks de tegenvaller voor easyJet steeg de omzet in het eerste kwartaal wel met 13,7 procent naar 1,3 miljard pond. De omzet had echter nog veel hoger kunnen zijn als de leveringen van nieuwe Airbus-vliegtuigen niet uitgesteld was.

easyJet loopt miljoenen mis door drone-incident luchthaven Gatwick Airport

Verenigd Koninkrijk

In december werden meerdere drones waargenomen bij de Londense luchthaven Gatwick Airport, dat na Heathrow de drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk is. In het Verenigd Koninkrijk is het verboden om met drones binnen één kilometer van een luchthaven te vliegen. Deze afstand wordt echter door een wetswijziging later dit jaar, vergroot naar vijf kilometer. Ook krijgt de Britse politie meer bevoegdheden om ongewenste drones op te sporen, naar de grond te halen en in beslag te nemen.

easyJet

easyJet investeert zelf ook in drones en gebruikt deze om vliegtuiginspecties uit te voeren.

0 Reacties

    Plaats een reactie