EasyJey gaat in 2018 drones inzetten om vliegtuigen te inspecteren. De luchtvaartmaatschappij heeft al een aantal succesvolle proeven gedaan met de onbemande luchtvaartuigen en gaat deze volgend jaar inzetten op de Londense luchthavens Gatwick en Luton.

Inspecties

Om het inspecteren van vliegtuigen sneller en goedkoper te maken wil easyJet vanaf volgend jaar gebruik maken van drones. Wanneer het succesvol verloopt breidt easyJet de inzet van drones uit naar Genève, Milaan Malpensa en Berlijn Schönefeld.

EasyJet wil in 2018 drones inzetten voor vliegtuiginspecties

Luchthavens

EasyJet test al een aantal jaar het gebruik van drones bij inspecties op vliegtuigen. De drones worden voornamelijk ingezet bij schade aan een vliegtuig na blikseminslag. Gary Smith, hoofd engineering bij de maatschappij, vertelt dat easyJet vanaf volgend jaar drones inzet voor inspectiedoeleinden op de Londense luchthavens Gatwick en Luton.

Landingsbaan

Ook de luchthaven Gatwick zelf gaat drones inzetten voor inspectiedoeleinden. In de nacht gaan zij de landingsbaan inspecteren. Tijdens de inspecties is de landingsbaan niet in gebruik. Drones kunnen de inspecties sneller en beter uitvoeren dan inspectie door een persoon.

EasyJet wil in 2018 drones inzetten voor vliegtuiginspecties

easyJet

EasyJet heeft vorig jaar al aangekondigd in te zetten op technologische ontwikkelingen. Daarvoor heeft de luchtvaartmaatschappij een nieuwe app ontwikkeld, printen zij vliegtuigonderdelen met een 3D-printer, gebruiken zij virtual reality voor trainingsdoeleinden en voeren zij vliegtuiginspecties uit met drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie