Er zijn tot twee maal toe drones gespot boven Londen Gatwick Airport. Hierdoor werd het volledige vliegverkeer stilgelegd en moesten landende vliegtuigen uitwijken naar andere luchthavens in de Engelse hoofdstad. Het is nog niet duidelijk wie er achter deze dwaze dronevluchten zit. De politie onderzoekt de zaak.

Drones

Woensdagavond werd het vliegverkeer voor het eerst stilgelegd toen er meldingen binnen kwamen van een drone die bij de landingsbaan zou vliegen. Later op de avond, toen het vliegverkeer net weer op gang kwam, volgde er opnieuw meldingen over een onbemand luchtvaartuig vlak bij de landingsbaan. Vanochtend was het voor de derde keer raak toen er opnieuw een drone werd gesignaleerd. De luchthaven bleef tot 10:00 uur vanmorgen gesloten.

Politie

London Gatwick heeft de aanwezigheid van de drones bevestigd en alle vluchten uitgesteld zolang het onderzoek duurt. De politie zoekt met grondvoertuigen en helikopters naar de drones. Vliegtuigen die klaarstonden voor vertrek zijn omgedraaid. De passagiers werden teruggebracht naar de terminals.

Tot twee maal toe drones gespot boven London Gatwick Airport

No Fly Zone

Het is verboden om rond of boven luchthavens te vliegen met drones, maar klaarblijkelijk is dat bij deze dronepiloot niet bekend geweest (of heeft hier lak aan). Voor het vliegen van een drone in de buurt van een luchthaven kan de dronepiloot een flinke boete verwachten.

Geofence

De meeste geavanceerde drones van dit moment, zoals bijvoorbeeld de DJI Mavic 2 Pro, zijn voorzien van Geofence. Dit is een virtueel hekwerk dat ervoor zorgt dat drones niet kunnen vliegen op plekken waar dit niet is toegestaan.

0 Reacties

    Plaats een reactie