DJI onderzoekt zijn werknemers in verband met aantijgingen van corruptie met hogere inkoopprijzen. Er zijn al 16 personen gemeld bij de autoriteiten.

Verlies

Volgens de Chinese dronefabrikant zijn meer dan 100 mensen hierbij betrokken terwijl 45 werknemers (of voormalige werknemers) zijn onderzocht. Verwacht wordt dat de verliezen meer dan 1 miljard Chinese Yen (147,6 miljoen dollar) zullen bedragen, wat twee keer zo hoog is als de eindejaarsuitkering van het bedrijf in 2017.

$150 miljoen verlies voor DJI door corrupte werknemers

Fraude

“De omvang van corruptie is veel groter dan verwacht, en we hebben nu alleen te maken met het topje van de ijsberg”, zegt een woordvoerder van het in Shenzhen gevestigde bedrijf. DJI verzamelt momenteel middelen om een professioneel anti-corruptieteam op te bouwen, zo meldt een insider.

Werknemers

Het bedrijf heeft 16 van haar voormalige werknemers aan de politie overgedragen en 29 zijn ontslagen. Hierbij zijn 26 personen afkomstig van de afdeling onderzoek en ontwikkeling, evenals de inkoopafdeling. Zo'n 19 personen werkten in verkoop, administratie, ontwerp en fabrieken.

$150 miljoen verlies voor DJI door corrupte werknemers

Inkoop

Als gevolg van de corruptie waren DJI’s inkoopprijzen zo’n 20% hoger dan het jaar ervoor.

$150 miljoen verlies voor DJI door corrupte werknemers

DJI

DJI is opgericht in 2006 door Frank Wang en kent wereldwijd meer dan 12 duizend werknemers. Het bedrijf verwacht dat eind 2019 dit aantal groeit naar zo’n 14 duizend werknemers.

0 Reacties

    Plaats een reactie