Acecore Technologies HQ uit Oss begint binnenkort met het testen van AED-drones. De testen worden uitgevoerd bij Aviolanda Aerospace in Woensdrecht.

Aviolanda Aerospace

Binnenkort worden de eerste testen met AED-drones gedaan bij Aviolanda Aerospace in Woensdrecht, dat meldt Toon Hermsen, ambassadeur van de Hartstichting, op LinkedIN. Aviolanda Aerospace in Woensdrecht is een officieel testcentrum voor drones.

AED-drones binnenkort getest bij Aviolanda Aerospace Woensdrecht

Acecore Technologies HQ

De AED-drones werden in december vorig jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Den Bosch en zijn ontwikkeld door Acecore Technologies uit Oss. De Brabantse dronefabrikant was tevens belangrijk tijdens de opnames van de hitserie Game of Thrones.

AED-drones binnenkort getest bij Aviolanda Aerospace Woensdrecht

AED

Een AED-drone is een drone dat is uitgerust met een AED apparaat. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme herstelt bij een hartstilstand. Dit gebeurt met een elektrische schok.

Drone

Door een drone uit te rusten met een AED kan deze sneller op locatie komen waardoor er sneller gehandeld kan worden. Dit zorgt dat de overlevingskans bij een hartstilstand aanzienlijk wordt vergroot.

Alex Momont

Het idee van een AED-drone werd in 2014 bedacht door Alex Momont, student aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Momont ontwierp de drone voor zijn afstudeerproject en kreeg met zijn innovatieve en levensreddende idee veel publiciteit.

0 Reacties

    Plaats een reactie