Het nieuwe seizoen van de immens populaire televisieserie Game of Thrones heeft nog meer een Nederlands tintje. Acecore Technologies uit Oss produceerde en bestuurde de drone die beelden schoot op verschillende locaties in IJsland.

Opnames

De opnames vonden afgelopen winter plaats en de weersomstandigheden waren erg extreem, zo vertelt Jorrit Linders tegen Brabants Dagblad. Ondanks uitdagende temperaturen van min twintig graden Celsius en flinke windstoten, lukte het om de gevraagde beelden te schieten.

HBO

“De kwaliteitseisen van HBO zijn hoog, vooral omdat vrijwel alle data moeten worden kunnen nabewerkt met allerlei speciale effecten”, stelt Leon Thé namens het Osse bedrijf. Volgens hem was het productieteam van HBO tevreden met het droneteam, dat altijd klaar stond voor vertrek. “Dit in tegenstelling tot dure helikopters waarbij altijd vluchten vooraf gepland moeten worden.”

NEO drone

Acecore Technologies maakte gebruik van de NEO drone om de opnames te maken. Het Nederlandse bedrijf heeft deze drone zelf ontwikkeld en geproduceerd. De drone is voorzien van 4 dubbele armen met in totaal 8 propellers. Dit unieke ontwerp zorgt voor een goede stabiliteit en hierdoor is de drone bij uitstek geschikt om te vliegen met extreme weersomstandigheden.

Seizoen 7

Het zevende seizoen ging gisteren in de Verenigde Staten van start. De nieuwste aflevering van de serie waarin Carice van Houten en Michiel Huisman een rol hebben, zorgde voor overbelaste servers op zondagavond.

Eigenaar Jorrit Linders vloog de Neo drone en ging op de foto met Kit Harrington, een van de hoofdrolspelers uit de serie.

1 Reacties

  1. Jan-Pieter

    Jorrit Linders (rechts) en Kit Harrington (links) ;) Geintje... Proficiat jongens... jullie hebben NL weer eens beter op de kaart gezet.

Plaats een reactie