Het Britse leger is naar Gatwick Airport om daar de politie te ondersteunen om de ongewenste drones uit de lucht te halen zodat het vliegverkeer weer veilig voortgezet kan worden. Al sinds woensdagavond 19 december worden er herhaaldelijk op verschillende plekken boven de luchthaven drones gespot. Helaas lukt het de politie keer op keer niet om de drones of de piloot op te sporen.

Opsporen

De Britse politie die al dagen op zoek is naar de dronepiloot of dronepiloten, die bij Gatwick Airport voor chaos zorgen, krijgen nu hulp van het leger. Het lukt de politie niet om de drones of de pilot(en) op te sporen waardoor het complete vliegverkeer bij de luchthaven stil ligt. Duizenden reizigers zijn gestrand en wachten nog altijd in de hal van de luchthaven.

Brits leger naar Gatwick Airport om drones uit de lucht te halen

Britse leger

Welk middel het Britse leger gaat inzetten om de drones te bestrijden en de dronepiloot op te sporen wordt niet naar buiten gebracht. Wij verwachten dat het één van de oplossingen is uit het rijtje van de 6 beste anti-drone oplossingen.

Anti-drone oplossingen

Er is veel te doen omtrent anti-drone oplossingen, precies om de reden zoals nu te merken is bij Gatwick Airport. Niet voor niets wordt er verwacht dat de omzet binnen de anti-drone sector in 2024 groeit naar zo'n 2 miljard dollar.

Brits leger naar Gatwick Airport om drones uit de lucht te halen

Geofence

De meeste consumentendrones worden tegenwoordig voorzien van 'geofence' technologie, waardoor een virtueel hekwerk wordt geplaatst om gebieden waar het niet toegestaan is om te vliegen. Helaas is er tegen zelfbouwdrones of drones die niet over deze techniek beschikken minder te doen.

Blokkades

Eerder zijn eerder wel oplossingen gebruikt om drones te weren in gebieden waar deze niet waren toegestaan. Zo werd een anti-drone technologie gebruikt tijdens wedstrijden van het EK Voetbal 2016 in Frankrijk en blokkeerde 'dronekillers' signalen tijdens de opnames van de hitserie Game of Thrones.

0 Reacties

    Plaats een reactie