Het filmen van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones is in volle gang en dat weten ook dronevliegers. Fans die met hun drone proberen om in de buurt van de set te komen wacht echter een nare verassing. Het productieteam van de populaire serie heeft zogenaamde 'dronekillers' op actief staan die de onbemande vliegtuigjes zonder pardon uit de lucht halen.

Dronekillers

Fans van de populaire HBO hitserie Game of Thrones hebben hun drones op pad gestuurd om beelden te schieten van de filmsets van het achtste en laatste seizoen. Overal spoilers dus, zou je zeggen. Het productieteam van HBO is nieuwsgierige fans echter al een stap voor. Verspreid over de set staan namelijk meerdere dronekillers: kleine apparaatjes die straling uitzenden die de quadcopters dwingen om een noodlanding te maken.

Game of Thrones zet 'dronekillers' in om spoilers te voorkomen

Krachtveld

Sophie Turner (die Sansa Stark speelt in de serie) is erg blij met de anti-drone technologie. "Als we een drone spotten in de buurt van onze set, dan kan deze gelukkig snel uitgeschakeld worden", vertelt ze aan de website Entertainment Weekly tijdens de New York Comic-Con. "Het creëert een soort krachtveld en de drones vallen praktisch uit de lucht. Het is net alsof je in een X-men film zit."

Noodsituatie

De dronekillers waar het productieteam het over heeft bestaan niet uit nieuwe technologie. Ze worden al langer gebruikt door o.a. de politie om drones in een noodsituatie direct te dwingen om te landen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een reddingshelikopter die probeert te landen, maar gehinderd wordt door consumentendrones die de ramptoerist uit hangen.

Game of Thrones zet 'dronekillers' in om spoilers te voorkomen

Spoilervrij

De anti-drone technologie is niet de enige maatregel die HBO heeft genomen om het achtste seizoen te beschermen tegen de nieuwsgierigheid van fans. Zo zijn er meerdere(!) nep-eindes opgenomen en is de naam van de show tijdelijk veranderd naar de 'Tree of Life' om het filmen geheim te houden. Dronevliegers en andere pottenkijkers hebben dus het nakijken. Als het aan de crew van Game of Thrones ligt gaan we allemaal spoilervrij de finale in.


0 Reacties

    Plaats een reactie