De zeer succesvolle Ryze Tech Tello drone heeft er een broertje bij: de Tello EDU. Deze nieuwe variant op de Tello komt in een stijlvolle donkergrijze kleur en biedt nog meer mogelijkheden voor programmeurs in spé.

Ryze Tech Tello EDU

De Ryze Tech Tello is zeer populair en zelfs verkozen tot Drone van het Jaar 2018. Het was dus te verwachten dat er snel een nieuwe versie zou komen, maar zo snel? Deze nieuwe EDU versie is echter geen volledige opvolger, maar breidt wel de mogelijkheden van de bestaande Tello nog verder uit. Met name op het gebied van programmeren.

Scratch

De Ryze Tech Tello EDU ondersteunt net als de originele Tello de zogenaamde 'Scratch' programmeertaal. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is ontworpen zodat je spelenderwijs kennis maakt met programmeren en programmeertaal. Met een paar simpele regels code die je invoert via je smartphone kan de drone een specifieke route vliegen. Op deze manier kun je jouw Tello kleine opdrachtjes geven die uitgevoerd worden zonder dat je de drone zelf hoeft te besturen.

RyzeTech, DJI en Intel lanceren nieuwe Tello EDU drone

Mogelijkheden

Naast het programmeren via Scratch biedt de Ryze Tech Tello EDU ook twee nieuwe programmeertalen aan: Swift en Python. Deze talen zijn voor de gevorderde gebruiker en bieden nog meer mogelijkheden, maar je wordt niet meteen in het diepe gegooid. Via Tello Space Travel, een minigame die je speelt in een app op je telefoon, leer je spelenderwijs de kneepjes van het vak. Naast het programmeren is de Tello EDU ook zoals gebruikelijk te besturen met een smartphone, maar ook de (los verkrijgbare) GameSir bluetooth controller wordt ondersteund.

Mission Pads

Deze nieuwe Tello variant wordt ook geleverd met een opvallende extra: Mission Pads. Zo'n Mission Pad doet in eerste instantie denken aan een excentriek ontworpen muismat, maar de opvallende gekleurde bolletjes staan er niet op voor de show. Je kunt de Tello via programmeertaal leren om deze individuele bolletjes te herkennen en op basis hiervan acties uit te voeren. Herkent de camera van de Tello dan bijvoorbeeld een blauw bolletje vanaf een bepaalde afstand, dan voert deze een backflip uit.

RyzeTech, DJI en Intel lanceren nieuwe Tello EDU drone

Zwerm

Met de nieuwe programmeertalen moet het volgens Intel en DJI ook mogelijk zijn om zelfs een heuse zwerm aan Ryzetech Tello EDU drones te programmeren. Deze dronezwermen hebben we al vaker gezien in droneshows. Met wat creatief gebruik van ledlampjes en een aantal Tello EDU's kun je deze winter in theorie dus zelf je eigen droneshow maken. Weer eens wat anders dan dat uitgekauwde vuurwerk.

Kopen?

De Ryzetech Tello EDU kost 159 euro. Voor dat geld krijg je de drone, twee setjes met reserve propellers, vier Mission Pads, een accu en een oplader. Deze handige drone voor de beginnende programmeur is verkrijgbaar in de DJI Store.

DroneBlocks

Leuk detail is dat de Ryzetech Tello (en binnenkort de Ryzetech Tello EDU) nu al gebruikt wordt op scholen om kinderen kennis te leren maken met programmeren en programmeertaal. Niet alleen als leuke eenmalige extra, maar ook als een speciaal lespakket dat ze kunnen volgen. Dit zogenaamde DroneBlocks programma is in de Verenigde Staten al op meerdere scholen actief.

1 Reacties

  1. Harry

    De tello is ook zeer eenvoudig te programmeren via het programma Svercode. Er staat een UDP project in het programma waarin je eenvoudig de commands kan veranderen in een textfile. In het youtube filmpje staan niet de juiste commands maar in de download versie wel. Je hoeft alleen maar met de wifi van de drone te verbinden en het programma te runnen". Link: http://www.svercode.com/nl/nederlands.htm

Plaats een reactie