​Wie dacht dat het programmeren van een drone hogere wiskunde is heeft het mis. DroneBlocks maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze een drone opdrachten te laten uitvoeren.

Intuïtief en spelenderwijs

DroneBlocks is een app waarmee iedereen, jong en oud, op een intuïtieve manier drones kan programmeren. Door verschillende opdrachten, gerepresenteerd door blokjes, op het scherm achter elkaar te plaatsen, creëer je heel eenvoudig een vluchtplan.

Commando's

De beschikbare die in DroneBlocks beschikbaar zijn, worden onderverdeeld in 5 categorieën: Takeoff, Navigation, Loops, Camera en Land. Binnen elke categorie vallen verschillende commando's die veelal kunnen worden aangepast met een waarde naar keuze. Zo kan je bijvoorbeeld "fly forward" gebruiken in combinatie met de waarde 75, om de drone te instrueren om 75 ft vooruit te vliegen. Bij het commando om naar rechts of links te draaien kan je het aantal graden instellen.

Mogelijkheden

Met de beschikbare commando's kunnen ontelbaar veel verschillende taken uitgevoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een serie van opdrachten die een drone van de een naar de andere lokatie navigeert, of een script dat een drone een bepaald gebied in kaar laat brengen door er gestructureerd overheen te vliegen en op gezette momenten een foto te maken.

Scholen

DroneBlocks wordt momenteel ingezet op scholen om kinderen vertrouwd te maken met de mogelijkheden van drones en het programmeren er van. De leerlingen krijgen de opdracht om bepaalde taken te programmeren, en testen deze eerst uit op een simulator, alvorens het met een echte drone te testen. De PhoneBlocks app is voorlopig alleen beschikbaar voor de iPad en te downloaden in de Appstore. Voorlopig ondersteunt de software de DJI Inspire 1, Phantom 3 en Phantom 4, en de M100.

DroneBlocks: eenvoudig programmeren met drones


1 Reacties

  1. Merel

    Hoi, is het ook mogelijk om hiermee een route te programmeren? Zodat de drone zelfstandig kan vliegen naar de bestemming,

Plaats een reactie