Vliegende auto's komen steeds dichterbij. Zo heeft de Duitste startup Flutr Motors nu een passagiersdrone ontworpen die twee mensen kan vervoeren. Deze werd onlangs op de Paris Motor Show 2018 uit de doeken gedaan.

Paris Motor Show

Op de Paris Motor Show 2018 stonden dit jaar niet alleen rijdende auto's. Voor het eerst was er namelijk ook een 'vliegende auto' te zien op de beurs. Het bedrijf Flutr Motors toonde voor het eerst een prototype passagiersdrone die twee mensen kan vervoeren. Volgens de Duitse start-up is de ontwikkeling van deze drone, genaamd FLUTR, zelfs al in een vergevorderd stadium.

FLUTR passagiersdrone debuteert tijdens Paris Motor Show 2018

Vliegbewijs

Vliegen moet zo toegankelijk en simpel mogelijk worden. De makers claimen dat als je een auto kan besturen en weet hoe een smartphone werkt, je de besturing van de FLUTR binnen no time onder de knie hebt. Wel zul je een speciaal vliegbewijs moeten halen door een training te volgen, maar deze zal volgens het bedrijf in één weekend te voltooien zijn. Ook snelheidsduivels hebben iets om naar uit te kijken: de maximum snelheid bedraagt maar liefst 250 km per uur!

Geen uitstoot

De FLUTR zal bij lancering één van de meest milieuvriendelijke voertuigen ter wereld zijn. Deze vliegende auto heeft namelijk geen enkele vorm van uitstoot. Dat is bijzonder, want de FLUTR is namelijk geen elektrisch voertuig. In plaats daarvan is er gekozen voor waterstof als brandstof. De naam brandstof is daarvoor misleidend, want het verbranden van waterstof -dat op de juiste manier is geproduceerd- levert enkel water op als uitstoot.

FLUTR passagiersdrone debuteert tijdens Paris Motor Show 2018

Kopen?

De ontwikkeling van de FLUTR is volgens de makers al in een vergevorderd stadium. Toch zullen we dit vliegende vervoersmiddel voorlopig nog niet in het luchtruim mogen verwelkomen. Er is namelijk in de meeste steden simpelweg nog geen wetgeving beschikbaar voor passagiersdrones, waardoor het bedrijf de FLUTR niet te koop mag aanbieden. Daarom zal er in eerste instantie gestart worden met de optie om FLUTR's te huren. Je vliegt in dat geval voor een vrij stevig bedrag van omgerekend 3.50 euro per minuut, maar dan vlieg je wel de toekomst in.

Drone auto

De FLUTR is niet de enige drone auto die in ontwikkeling is. Eerder dit jaar had een Filipijnse hobbyist met zijn zelfgemaakte 'Koncepto Milenya' drone auto een hit op YouTube te pakken. Daar zag een investeerder een tijdje later ook brood in. Belangrijk verschil is wel dat het in tegenstelling tot de FLUTR gaat om een Vertical Take of and Landing (VTOL) voertuig. Deze is dus wel elektrisch aangedreven en daarmee afhankelijk van een accu en diens beperkingen.


0 Reacties

    Plaats een reactie