Instappen in je drone en opstijgen een verre droom? De Filipijnse hobbyist Kyxz Mendiola sleutelde in zijn eentje een werkende ‘drone-auto’ in elkaar en maakte het werkelijkheid. Zijn 'Koncepto Millenya' toestel is alvast met succes getest op een open veld.

Vliegende auto

Een drone-auto gebouwd door één persoon heeft met succes een testvlucht gemaakt. De Filipijnse Kyxz Mendiola noemt het met trots "de eerste vliegende auto van Filipijnse afkomst". Hij ziet zijn 'Koncepto Millenya' als een vliegende auto die drone en multicopter technologie gebruikt om zich door de lucht te bewegen.

Koncepto Millenya

De Koncepto Millenya is batterij-aangedreven en haalt ondanks zijn life-size formaat een vliegtijd van 15 minuten. Om dit te realiseren is het frame volledig gebouwd van aluminium en koolstofvezel. Deze materialen houden het het gewicht van het voertuig laag, terwijl het geheel wel stevig genoeg is om een mens te vervoeren. De drone-auto kan zelfs een gewicht aan tot maximaal 100 kilogram.

Hobbyist test met succes zelfgemaakte 'drone-auto'

Dromer

Mendiola zelf is erg te spreken over deze prestatie: "Veel mensen zeiden dat ik gek was. Er zijn grote bedrijven die hetzelfde doen met een groot team en een ongelimiteerd budget, maar voor mij is dit heel persoonlijk" vertelt hij op zijn YouTube-kanaal. "Ik heb mezelf dit allemaal geleerd en zie dit als mijn boodschap aan andere grote dromers: geef nooit op and make it happen!"

Toekomst

En Mendiola zelf is nog lang niet klaar met dromen. Hij is al in gesprek met investeerders om het prototype geschikt te maken voor massaproductie. Momenteel werkt de Koncepto Millenya bijvoorbeeld nog met een controller die het gevaarte bestuurt op afstand. Niet ideaal, maar je vliegt alsnog iedere file voorbij.


0 Reacties

    Plaats een reactie