De Koncepto Milenya drone-auto, gebouwd door de Filipijnse hobbyist Kyxz Mendiola, zou wel eens sneller op de markt kunnen komen dan gedacht. Maker van elektrische voertuigen Star 8 ziet er wel brood in en gaat de samenwerking aan.

Gesprek

Het green tech bedrijf Star 8 is in gesprek gegaan met hobbyist Kyxz Mendiola over het massaproduceren van zijn 'Koncepto Milenya' drone-auto. CEO Jacob Maimon ziet de samenwerking helemaal zitten en de twee heren slaan nu de handen ineen om het concept te professionaliseren.

Succes

De Filipijnse Kyxz Mendiola maakte recent een succesvolle testvlucht in zijn Koncepto Milenya drone-auto. Bijzondere hieraan was dat deze werkende life-size drone volledig door Mendiola zelf gemaakt is. Zonder een technische opleiding gedaan te hebben sloeg de Filipijn gewoon aan het knutselen en met het resultaat trok hij flink wat bekijks op social media. Zijn uitvinding is op YouTube inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken.

Koncepto Milenya 'drone-auto' krijgt professionele ondersteuning

Aandacht

Met het succes van zijn dronevlucht trok hij ook de aandacht van techbedrijf Star 8, dat zich specialiseert in het maken van elektrische voertuigen. CEO van Star 8, Jacob Maimon, was verbaasd toen hij door kreeg dat Mendiola slechts een hobbyist is. Toch was Maimon nieuwsgierig en dat leidde tot een ontmoeting. Daar raakte de CEO onder de indruk van het enthousiasme en de kunde van de sympathieke Filipijn. "Het is echt geweldig dat hij alles zelf gedaan heeft en ik zie een goede match tussen zijn project en wat wij doen bij Star 8" vertelt Maimon enthousiast aan lokale nieuwszender ANC.

Future 8

Dankzij de meeting met de CEO van Star 8 is er nu sprake van een heuse partnership tussen Mendiola en het bedrijf. Dat betekent dat de drone-auto op termijn in massaproductie zal gaan. De nieuwe versie van dit voertuig zal de Future 8 gaan heten en is een zogenaamde EMAV (Electric Manned Aerial Vehicle). Deze zal 2 passagiers kunnen vervoeren en een gewicht kunnen dragen tot maar liefst 200 kg. De geplande vliegtijd? Ruim 2 uur! Aan ambitie geen tekort dus bij deze heren. Deze veelbelovende vlucht is pas net begonnen.


0 Reacties

    Plaats een reactie