Markleider op het gebied van drones, DJI, heeft onlangs via een aantal mysterieuze afbeeldingen nieuwe mogelijkheden van haar aanstaande Mavic 2 Enterprise geteased. In de foto's zijn verschillende opzetstukken te zien die zullen passen op de nieuwe drone.

Mysterie

De officiële aankondiging van de DJI Mavic Enterprise 2 komt steeds dichterbij en de marketingmachine van DJI begint langzaam op dreef te komen. Onlangs plaatste de Chinese dronefabrikant een aantal mysterieuze plaatjes op haar social media kanalen. Dit zijn vermoedelijk twee van de opzetstukken die je bovenop het frame van de Mavic 2 Enterprise kunt klikken voor extra mogelijkheden. Verwacht wordt dat deze accessoires en de nieuwe drone zelf aangekondigd worden tijdens DJI's eigen Airworks evenement in Dallas, Texas.

DJI teased nieuwe mogelijkheden Mavic 2 Enterprise

Dual Camera?

De eerste afbeelding doet in eerste instantie denken aan een verrekijker, maar wanneer deze wat meer wordt verlicht zijn er duidelijk twee lenzen te zien. Wat dit precies voor lenzen zijn blijft giswerk, maar er zijn wel een aantal opties die realistisch en interessant zijn voor de professionele sector waar de DJI Mavic 2 Enterprise zich op richt.

Stereoscopisch 3D

Zo zou het bijvoorbeeld een dual camera set-up kunnen zijn die het opnemen van stereoscopische 3D beelden en video mogelijk maakt. Voor het maken van dergelijke 3D beelden zijn twee camera's namelijk een must en de mogelijkheden van 3D zouden goed aansluiten bij bijvoorbeeld inspectiewerkzaamheden.

Warmtecamera

Een andere mogelijkheid is dat deze add-on met twee camera's bestaat uit een reguliere en een warmtecamera. Deze set-up kan dan gebruikt worden voor beveiligingsdoeleinden of ter ondersteuning van de brandweer. Warmtecamera's worden daarnaast ook ingezet voor hele specifieke doeleinden. Zoals bijvoorbeeld het redden van dolfijnen en het opsporen van gevaarlijke wespennesten.

DJI teased nieuwe mogelijkheden Mavic 2 Enterprise

360 graden camera

Het tweede plaatje laat wat minder aan de verbeelding over. Hier lijkt overduidelijk sprake van een 360 graden camera. Een logische keuze, zeker ook omdat een dergelijke camera heel wat mogelijkheden opent die wederom goed aansluiten bij de inspectie en veiligheidsindustrie.

Airworks

Volgens insiders zal DJI de Mavic 2 Enterprise officieel aankondigen tijdens hun Airworks evenement in Dallas later deze maand. Dan zullen we ook definitief weten welke toffe accessoires nu echt achter deze plaatjes schuil gaan. Dit evenement vindt plaats van 30 oktober t/m 1 november. Nog heel even geduld dus.

DJI teased nieuwe mogelijkheden Mavic 2 Enterprise


0 Reacties

    Plaats een reactie