Dennis Mennema wist de laatste ranking van het NK Drone Race 2018 te winnen. De jonge droneracer uit het Friese Minnertsga zette niet alleen de snelste rondetijd neer, maar wist ook weer als dagwinnaar op het podium te eindigen.

Ranking 7

Vandaag werd de laatste ranking (ranking 7) van het tweede seizoen van het Nederlands Kampioenschap Drone Race gevlogen bij Modelvliegclub The Red Baron in Wilbertoord. De wedstrijd werd gewonnen door de 18-jarige Dennis Mennema uit Minnertsga die dit jaar zijn debuut maakt bij de Nederlandse kampioenschappen.

Dennis Mennema wint laatste ranking van NK Drone Race 2018

Droneracen

Het was een prachtige dag voor een spannende wedstrijd droneracing. Zo'n 50 piloten deden mee aan de laatste ranking van het seizoen om zich zo nog te plaatsen voor de finale die eind oktober zal plaatsvinden.

De snelste

In de kwalificaties vliegen de piloten verschillende ronden en proberen daarbij een zo snel mogelijke tijd neer te zetten waarmee zij punten verdienen voor het algemeen klassement. Naast als dagwinnaar te eindigen, wist Dennis Mennema (DroneDFPV) vandaag de snelste tijd neer te zetten en daarmee het maximaal aantal punten in de wacht te slepen.

Dennis Mennema wint laatste ranking van NK Drone Race 2018

Top 3

Na de kwalificatie strijden de snelste piloten van de dag tegen elkaar in een knock-out wedstrijd. Hierbij starten alle drones tegelijk en wint degene die als eerst zijn drone over de finish vliegt. De top drie van de wedstrijd van vandaag zag er als volgt uit:

  1. 1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
  2. 2. Christian Mohr (Cuxx)
  3. 3. Nick Boon (Nick B)

Dennis Mennema wint laatste ranking van NK Drone Race 2018

DroneDFPV

Voor Dennis Mennema (DronedFPV) was het vandaag dubbel feest. De 18-jarige droneracer zette niet alleen de beste tijd neer, maar pakte eveneens de meest felbegeerde podiumplaats. Hiermee scoort Mennema een maximaal aantal punten voor deze ranking. Dit is niet de eerste keer dat hij dit kunstje flikt, de jonge droneracer wist tijdens ranking 1 en ranking 4 ook de snelste rondetijd te vliegen én als dagwinnaar uit de bus te komen. Op basis van de drie beste resultaten behaalt hij hiermee het maximale aantal punten om de finale te betreden.

Finale

Nu de laatste ranking erop zit, maken de beste piloten zich op voor de finale van het NK Drone Race 2018. De 32 beste piloten van het algemeen klassement nemen het tegen elkaar op in het weekend van 27 en 28 oktober 2018 bij modelvliegclub The Red Baron in Wilbertoord.

Dennis Mennema wint laatste ranking van NK Drone Race 2018

Op dit moment is de de titel nog in handen van Andrzej Krasny (SirCrashaLot) uit Almere die in 2017 de finale wist te winnen.

0 Reacties

    Plaats een reactie