Dennis Mennema wist vandaag de vierde ranking van het Nederlands Kampioenschap Drone Race 2018 te winnen. De 17-jarige Fries is hiermee verzekerd van een plaats in de finale van NK Drone Race 2018.

Ranking 4

Vandaag werd ranking nummer 4 van het NK Drone Race gevlogen bij de Veendammer Luchtvaart Club. Het prachtige terrein van de vliegclub in Veendam was voor één dag omgetoverd tot een spannende dronerace-arena. Het prachtige weer werd enkele keren onderbroken met een korte regenbui, maar dit mocht de pret niet drukken.

Dennis Mennema wint ranking 4 van NK Drone Race 2018

Kwalificatie

De racers vliegen tijdens een ranking eerst verschillende kwalificatierondes. Deze ronde bestaat voor elke piloot uit verschillende races waarbij het noodzakelijk is een zo snel mogelijke tijd op de racetrack neer te zetten. Dennis Mennema (DroneDFPV) uit Minnertsga wist vandaag de snelste tijd neer te zetten en pakt daarmee het maximaal aantal punten voor het algemeen klassement.

Dennis Mennema wint ranking 4 van NK Drone Race 2018

Dagwinnaar

Na de kwalificaties racen de 16 snelste piloten tegen elkaar in een zinderende afvalrace. In de finale wist Dennis Mennema de concurrentie te snel af te zijn en zijn drone als eerste in de dagfinale over de finish te vliegen. Hiermee krijgt de piloot 4 bonuspunten in het klassement en de troffee voor de dagwinnaar. Andrzej Krasny (SirCrashaLot), Nederlands Kampioen van 2017, eindigde als tweede en Vince Irie (Jedeye FPV) pakte brons.

Dennis Mennema wint ranking 4 van NK Drone Race 2018

Winnaars

De uitslag van ranking 4 van NK Drone Race 2018:

1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
2. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)
3. Vince Irie (Jedeye FPV)

Dennis Mennema

Door het winnen van ranking 4 is Dennis Mennema (DroneDFPV) niet alleen verzekerd van een finaleplaats van het Nederlands Kampioenschap, maar de 17-jarige Fries laat met deze prestatie zien dat hij tot de absolute top van de Nederlanderse droneracers behoort. Mennema schreef niet alleen deze vierde ranking op zijn naam, hij werd eerder dit jaar ook winnaar van ranking 1 en ranking 3. Tijdens ranking 2 werd Mennema tweede en ging met de één na grootste beker naar huis. Alsof dit nog niet genoeg was, pakte Mennema tussendoor ook nog de hoofdprijs tijdens de dronerace op GameDay 2018 én werd hij vorig weekend derde tijdens het Luxembourgish Drone Championship 2018.

Dennis Mennema wint ranking 4 van NK Drone Race 2018

The Drone Racing Federation

Tijdens deze vierde ranking werd eveneens aangekondigd dat NK Drone Race vanaf heden onderdeel wordt van The Drone Racing Federation, een non-profit organisatie welke als doel heeft de droneracing-sport in Nederland op de kaart te zetten, te verbeteren en te professionaliseren.

Dennis Mennema wint ranking 4 van NK Drone Race 2018

Volgende ranking

De volgende ranking van het NK Drone Race wordt gevlogen op 25 augustus 2018 bij de Deventer Luchtvaartclub in Deventer. Wil je een keer een dronerace bijwonen? Dat kan! De ranking toernooien van het Nederlands Kampioenschap zijn gratis te bezoeken dus kom zeker kijken! Kijk op de agenda voor een race bij jou in de buurt.

0 Reacties

    Plaats een reactie