De drones van DJI hebben in 2017 het leven van minimaal 65 personen weten te redden, dat meldt DJI in het rapport "More Lives Saved: A Year Of Drone Rescues Around The World". In dit rapport verwijst de dronefabrikant naar 27 onafhankelijke incidenten in vijf verschillende continenten.

Drones

In 2017 werden levens van minimaal 65 mensen gered dankzij de inzet van DJI drones. De drone technologie is de afgelopen jaren flink verbeterd en daarom worden de onbemande luchtvaartuigen steeds vaker door hulpdiensten ingezet. De snelle inzet mogelijkheid zorgt voor een flinke besparing aan tijd en kosten.

DJI drones redden 65 mensen in 2017

Reddingsacties

In 2017 werden mensen op de volgende manieren gered dankzij de inzet van DJI drones:

  • Bezorgen van reddingsboeien aan drenkelingen;
  • Het vinden van personen die buiten bewustzijn en vermist zijn in de kou;
  • Het vinden van verdwaalde mensen in velden, rivieren en berggebieden.

FLIR warmtebeeldcamera

Om vermiste personen snel op te kunnen sporen wordt er vaak gebruik gemaakt van een warmtebeeldcamera. Hiervoor werkt DJI samen met FLIR Systems die gespecialiseerd zijn in deze high-end camera's. De drones kunnen dankzij een warmtebeeldcamera een vermist persoon snel terugvinden in een groot gebied.

DJI drones redden 65 mensen in 2017

Snelle reactietijd

Drones stellen reddingswerkers in staat om vermiste personen sneller te vinden en eventueel voedsel of reddingsvesten te brengen. Dankzij de inzet van drones wordt de reactietijd van hulpdiensten versnelt van uren tot slechts enkele minuten.

Regelgeving

Wanneer de regelgeving het toestaat om veiligheidsinstanties makkelijker met drones te laten vliegen, dan kan er veel tijd en geld bespaard worden. Ook vergroot dit de veiligheid van het personeel en het meest belangrijk: het redt mensenlevens.

Vliegen in het donker

De politie in Lincolnshire, Engeland, wist onlangs een persoon snel terug te vinden dankzij de inzet van een DJI Inspire 1 drone met warmtebeeldcamera. Na een ongeluk waren er wel bloedsporen, maar de inzittende was nergens te bekennen. Die werd minuten later bewusteloos teruggevonden op een kleine afstand van het ongeval. Doordat de drone in het donker gevlogen kon worden kregen de agenten snel toegang tot een paar extra ogen vanuit de lucht.


0 Reacties

    Plaats een reactie