DJI en FLIR hebben de handen weer ineengeslagen en presenteren nu de nieuwe Zenmuse XT2 camera voor DJI drones. De camera heeft zowel een warmtebeeldcamera als een 4K videocamera en is gebouwd voor commerciële doeleinden.

Dual sensor camera

De nieuwe Zenmuse XT2 camera werd geïntroduceerd op een DJI Enterprise evenement in Menlo Park, Californië. De camera is uitgerust met de FLIR Tau 2 thermische camera en een 4K videocamera.

DJI en FLIR introduceren Zenmuse XT2 camera

Levens redden

Het voordeel van de twee verschillende camera's is dat de operator beide soorten beelden tegelijk kan bekijken waardoor je een gedetailleerd beeld van de situatie krijgt. De camera is gemaakt voor de brandweer, opsporings- en reddingsmissies, energie inspecties en infrastructuur monitoring. Met de inzet van de Zenmuse XT2 wordt tijd en geld bespaart en worden er levens gered.

Slimme functies

De Zenmuse XT2 beschikt over een paar handige technische snufjes die het voor de dronepiloot nog makkelijker maken om hun werk uit te voeren. Zo heeft de camera een 'temperatuur alarm' waarbij hij zelf opmerkelijke temperaturen opmerkt en dit laat weten aan de piloot. Ook beschikt de camera over 'heat track' waarbij hij zich vast pint op het heetste punt in het beeld.

IP44

De Zenmuse XT2 is IP44 rated, wat inhoudt dat piloten ermee kunnen vliegen in de regen, sneeuw, rook en mist. De Zenmuse XT2 camera kan gebruikt worden met de DJI M200 series en de Matrice 600 Pro. Er zijn verschillende opties van de camera beschikbaar, ieder met een ander soort lens.

DJI en FLIR introduceren Zenmuse XT2 camera

SD kaart

De dual sensor camera heeft ook twee SD kaart sleuven. De ene slaat de beelden van de 4K videocamera op en de ander van de opgenomen thermische beelden.

Vliegtijd

De vliegtijd van de drone met daaronder de Zenmuse XT2 heeft DJI weergegeven in een tabel. Dit varieert van een vliegtijd tussen de 16 en 31 minuten, afhankelijk van het type drone en batterij.

DJI en FLIR introduceren Zenmuse XT2 camera

Kopen

Prijzen voor de Zenmuse XT2 worden door DJI en FLIR niet genoemd. Hiervoor kunnen geïnteresseerde een offerte opvragen.

0 Reacties

    Plaats een reactie