Bas (13) van het Cobbenhagenlyceum vloog vanmiddag in de Tilburgse Koepelhal zijn raceteam naar het dronerace kampioenschap voor middelbare scholen. Het eerste seizoen van de landelijke drone race competitie voor scholen, Drone Cup Finals, werd daarmee succesvol afgerond.

Drone Cup Finals

De tien beste raceteams uit het voortgezet onderwijs kwamen bij elkaar voor een waar spektakelstuk. Er stond een uitdagend parcours klaar, dat een paar dagen eerder door mbo studenten van ROC Tilburg was gebouwd. Het thema 'Luchtvaart' werd door verschillende obstakels herkenbaar uitgebeeld. Zo was er een hangar, vliegtoren en taxibaan waar over of doorheen gevlogen moest worden.

Cobbenhagenlyceum uit Tilburg wint landelijke finale Dronecup Finals 2018

Experts

Na één uur vrije training startte wedstrijdleider Johan van Eijk (Rotorlife) de kwalificatie, waarbij hij assistentie kreeg van Jelmer Poelsma (Jelmer FPV) en Sem van Geffen (organisator van het event). Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV) kwam als special guest langs om het parcours uit te proberen.

Cobbenhagenlyceum uit Tilburg wint landelijke finale Dronecup Finals 2018

Drones

Er werd line of sight gevlogen met kleine drones in een afgebakend gedeelte van de hal. De jonge piloten mochten in de kwalificatie twee ronden vliegen om hun snelste tijd neer te zetten. Opvallend was het grote doorzettingsvermogen van de leerlingen. Crashes waren er zeker, maar er werd niet opgegeven, zelfs als een rondje niet zo lekker liep.

Cobbenhagenlyceum uit Tilburg wint landelijke finale Dronecup Finals 2018

Winnaars

In de halve finale streden de overgebleven zes raceteams in drie heats een rechtstreeks duel uit om een finaleplek. De finales was vervolgens een direct gevecht om de podiumplaatsen. Bas (13) van het Cobbenhagenlyceum uit Tilburg ging er met de hoofdprijs vandoor. Rafaelle van het Bernadinuscollege uit Heerlen eindigde als tweede en Noa namens het Sophianum uit Gulpen werd verdienstelijk derde. Daarmee kwam een einde aan deze eerste editie van de Drone Cup Finals, waar ruim 20 scholen uit acht verschillende provincies aan hebben meegedaan.

Cobbenhagenlyceum uit Tilburg wint landelijke finale Dronecup Finals 2018

0 Reacties

    Plaats een reactie