Een Amerikaanse start-up heeft een doorbraak bereikt in de ontwikkeling van lithium-metal batterijen. Deze batterijen hebben een energie capaciteit van twee keer zoveel als een lithium-ion batterij. De nieuwe accusoort zou van grote waarde kunnen zijn in de drone industrie.

Lithium-Metal

De Amerikaanse start-up SolidEnergy Systems in Massachusetts heeft een lithium-metal batterij ontwikkeld en is de eerste die hem op de markt brengt. Met de ontwikkeling van de accusoort is er vooral gekeken naar een functie in drones.

Twee keer zoveel energie

SolidEnergy Systems claimt dat de lithium-metal batterij twee keer zoveel energie capaciteit heeft dan een lithium-ion batterij. Hierdoor kan een accu met hetzelfde formaat maar liefst twee keer meer energie produceren.

Doorbraak in lithium-metal batterij voor drones

Drones

Als de lithium-metal batterijen op de markt komen, betekent dat drones kunnen worden voorzien van een kleinere accu. Dit is bijvoorbeeld handig bij racingdrones die zo licht mogelijk moeten zijn om zo snel mogelijk te vliegen. Wanneer een drone wordt uitgerust met een lithium-metal accu van hetzelfde formaat als een lithium-ion accu, dan betekent dit dat de vliegtijd van de drone verdubbeld.

Toepassing

SolidEnergy Systems levert de lithium-metal batterijen aan drone makers die gespecialiseerd zijn in drones die internet kunnen verspreiden zoals de Facebook Aquila drone. Ook voor bezorgdrones zouden deze nieuwe accu's zeer welkom zijn. Fabrikanten lopen vaak tegen de beperkte vliegtijd aan en kunnen daardoor de drone nog geen bezorgingen op grote afstand laten doen.

Doorbraak in lithium-metal batterij voor drones

Ontwikkeling

De lithium-metal batterijen zijn nu nog erg aan de prijzige kant omdat er nog niet veel van geproduceerd worden. SolidEnergy Systems is van plan de productie te verplaatsen naar Azië om zo de batterijen goedkoper te kunnen produceren.

Bron: WeTalkUAV

0 Reacties

    Plaats een reactie