Bezoekers van het V&A museum in Londen kunnen binnenkort een van de meest ambitieuze projecten van Facebook tot nu toe - een gigantische drone op zonne-energie - van dichtbij aanschouwen.

Primeur

Het is de allereerste keer dat het onbemande vliegtuig getoond wordt aan publiek. Het vliegtuig waarvan Facebook gelooft dat het internettoegang kan bieden aan afgelegen regio's over de hele wereld, zal deel uitmaken van een grote nieuwe tentoonstelling over technologie en de toekomst in het V&A museum.

Facebook's solar drone Aquila wordt tentoongesteld in Londen

Aquila

Het vliegtuig, Aquila genaamd, zal deel uitmaken van de eerste tentoonstelling van het museum gericht op design, digitale technologie en architectuur, met aandacht voor gebieden zoals genetica, kunstmatige intelligentie, cryogenics en verkenning van de ruimte.

Tentoonstelling

Meer dan 100 tentoonstellingen verkennen de kruising van technologie, wetenschap en kunst, en wat dit betekent voor ons zelfbeeld, de publieke sfeer, de planeet en zelfs het leven na de dood.

Facebook's solar drone Aquila wordt tentoongesteld in Londen

"Vanaf het allereerste begin heeft de V&A zich sterk gemaakt voor baanbrekende kunst, wetenschap, design en technologie", zo besluit museumdirecteur Tristram Hunt.

0 Reacties

    Plaats een reactie