Facebook heeft de bouw van haar eerste internet drone inmiddels succesvol afgerond en is klaar om het apparaat te testen. De lichtgewicht V-vormige drone kan gebieden van internet voorzien in een straal van 80 kilometer.

Drone

Volgens Facebook is haar drone Aquila, genoemd naar een adelaar uit de Griekse mythologie, klaar voor de eerste echte testen. "Als je denkt aan een drone zoals de populaire kleine quadcopters, dat is niet wat we bouwen", zei Jay Parikh, Facebook's Vice President van Engineering. "Aquila heeft een spanwijdte dat gelijk is aan een Boeing 737."aquila-facebook-drone-uav-carbon-fiberaquila-facebook-drone-uav-carbon-fiber

Aquila

Aquila bestaat uit een schuimrubberen kern bedekt met een schild van koolstofvezel. De drone werkt op zonne-energie en weegt ongeveer 400 kilogram. De drone zal naar verwachting stijgen tot een hoogte tussen de 18.000 en 27.000 meter voor een periode van maximaal 90 dagen, aldus Parikh. Dankzij een lasersysteem staan meerdere drones met elkaar in verbinding om zo een groot gebied dekking te kunnen geven.

Testen

Volgens Parikh zal Facebook binnen enkele maanden beginnen met de eerste testen, naar alle waarschijnlijkheid ergens in de Verenigde Staten. Via een ballon wordt de drone naar een hoogte van ongeveer 21.000 meter gebracht en zal de kabel tussen de drone en ballon worden losgekoppeld. aquila-facebook-drone-uavaquila-facebook-drone-uav

Dag en nacht

Het idee is om de drone overdag, wanneer de batterijen worden opgeladen, te laten vliegen op een hoogte van 27.000 meter. 's Nachts, wanneer de batterijen leeglopen, zal de drone zich op een hoogte bevinden van ongeveer 18.000 meter. Dit patroon zal in een 24-uurs-cyclus worden herhaald voor een periode van ongeveer 90 dagen. Uiteindelijk zal de drone landen op een vergelijkbare wijze als zweefvliegtuigen.

Internet.org

Via haar project Internet.org wil Facebook met behulp van een vloot aan drones internet beschikbaar stellen aan miljoenen mensen ter wereld. In samenwerking met mobiele providers probeert Facebook internet toegankelijk te maken aan 10% van de wereldbevolking, die momenteel geen toegang heeft tot het wereldwijde web vanwege een gebrek aan stroom, haar geografische locatie of politieke omstandigheden. aquila-facebook-drone-uav-propellersaquila-facebook-drone-uav-propellers

Samenwerken

Parikh benadrukte dat Facebook niet van plan is om de drones zelf te exploiteren. Het bedrijf hoopt samen te kunnen werken met verschillende telecommunicatiebedrijven en overheden ter wereld, die de drones zullen beheren.

Project Loon

Facebook is niet het enige bedrijf dat internet vanuit de lucht wil brengen aan bepaalde delen van de wereld. Ook zoekgigant Google is bezig met haar 'Project Loon' om internet beschikbaar te maken via heteluchtballonnen.

0 Reacties

    Plaats een reactie