Facebook werkt al sinds een jaar aan een drone die de hele wereld van internet moet voorzien. Tijdens Facebook’s F8 conferentie sprak Mike Schroepfer over de Aquila (latijns voor Arend). De internet drone ziet er uit als een grote vleugel en zou een spanwijdte groter dan een Boeing 737 hebben. Ondanks het grote formaat zou de drone slechts een gewicht hebben gelijk aan een personen auto.

Test

Facebook voerde onlangs met een kleinere internet drone een aerodynamica test uit , maar wil deze zomer beginnen met de test van het grote prototype. Facebook wilt de drone testen boven Engeland waar inmiddels ook het kleinere prototype is getest. aquila-internet-drone-facebook-usa-zonnepanelen-2015-f8-in-the-airaquila-internet-drone-facebook-usa-zonnepanelen-2015-f8-in-the-air

Overal internet

Facebook kondigde een jaar geleden de komst van internet drones aan. Deze drones zouden de hele wereld van internet moeten voorzien. De gigantische drones zijn voorzien van zonnepanelen waardoor ze maanden lang in de lucht kunnen blijven. De drones zouden op een hoogte van 18 tot 24 kilometer moeten vliegen, ver boven het weer en luchtverkeer. Door de hele wereld van internet te voorzien wil Facebook mensen over de hele wereld met elkaar verbinden.

0 Reacties

    Plaats een reactie