Intel heeft dit jaar extra uitgepakt tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2018 in Las Vegas met een spectaculaire lichtshow met 250 drones boven de fonteinen van het bekende Bellagio hotel en casino.

CES 2018

De CES is ’s werelds grootste en meest toonaangevende beurs op het gebied van consumentenelektronica en vindt dit jaar plaats van 9 tot 12 februari 2018 in Las Vegas. De beurs is de plek waar vele bekende fabrikanten aanwezig zijn en hun nieuwste producten presenteren.

Intel

Ieder jaar is Intel ook van de partij en verzorgt trouw diverse unieke (product)presentaties. Zo kondigde de chipfabrikant dit jaar o.a. een 49-qubit quantum computing chip aan, nieuwe opnametechnologie voor sporten en ook de Volocopter, een levensgrote ‘drone’ die een persoon kan vervoeren.

Intel’s lichtshow met 250 drones in Las Vegas

Bellagio fonteinen

Als klap op de vuurpijl verzorgt Intel deze week tijdens de CES iedere avond twee lichtshows met 250 drones boven de fonteinen van het Bellagio meer in het midden van de bekende Las Vegas Strip.

Drones

De speciaal ontwikkelde drones zijn elk uitgerust met een multi-color LED en vliegen volledig autonoom. Samen vormen de drones unieke patronen wat zorgt voor een schitterend - en milieuvriendelijk - schouwspel.

Intel’s lichtshow met 250 drones in Las Vegas

Intel Drone Show

Dit is niet de eerste keer dat Intel een levensechte lichtshow met behulp van drones uitvoert. In januari 2016 behaalde Intel het wereldrecord door het uitvoeren van een show met 100 drones in Hamburg. De show werd uitgevoerd in Duitsland aangezien het Amerikaanse bedrijf op eigen bodem geen toestemming kreeg voor uitvoering van de show.

In het voorjaar van 2016 kreeg Intel toch goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om de show in het Amerikaans luchtruim uit te voeren. Enkele maanden later deed de chipfabrikant alles nog eens dunnetjes over met een show van 500 drones.

Intel voerde de show ook uit in Sydney, Australië en Signapore. Ook verzorgde Intel een lichtshow op het meerdaagse Coachella festival in Californië en werd de ‘droneshow’ ook ingezet ter promotie van de Warner Bros film Wonder Woman.

0 Reacties

    Plaats een reactie