DJI heeft vandaag de nieuwe DJI Mavic Air drone gepresenteerd tijdens een perspresentatie in New York. De drone is nog compacter dan de DJI Mavic Pro, maar beschikt over een betere camera en meer obstakel ontwijkingscamera's waardoor hij nog veiliger is om mee te vliegen.

DJI Mavic Air

Toen DJI de eerste DJI Mavic Pro verscheepte, gingen de ontwerpers van de drone direct weer aan de tekentafel zitten om de drone nog beter te maken, vertelt Michael Perry, hoofd van DJI Noord-Amerika tijdens de pers presentatie. Als uitkomst is vandaag de DJI Mavic Air gepresenteerd.

Obstakelontwijking

De DJI Mavic Air heeft een opvouwbaar ontwerp en is een stuk compacter dan de DJI Mavic Pro. Toch heeft de drone een uitstekende 4K camera die wordt gestabiliseerd door een 3-assige gimbal. Daarnaast heeft de DJI Mavic Air niet alleen aan de voor- en onderzijde van de drone obstakelontwijkingssensoren, maar ook aan de achterkant van de drone. Handig voor wanneer je achteruit vliegt met je drone.

Camera

De camera van de DJI Mavic Air is van uitstekende kwaliteit en schiet 4K beelden met 30 frames per seconden en op een bitrate van 100 Mbps. De camera heeft een 1/2.3" CMOS, 24mm lens met een f/2.8 opening. De camera schiet 1080p FullHD beelden met 120 frames per seconden waardoor je prachtige slowmotion video's maakt met de DJI Mavic Air.

DJI presenteert Mavic Air drone

Foto's en video's

De DJI Mavic Air drone maakt foto's met High Dynamic Range (HDR). Hierdoor wordt de kwaliteit vergroot. Ook kun je met de DJI Mavic Air 180 grade panorama's zowel horizontaal als verticaal maken. Hierbij maakt de DJI Mavic Air 25 foto's van 32 megapixels en voegt ze binnen 8 seconden samen. De foto's zijn ook te bekijken met behulp van de DJI Goggles.

Smart opnames

De DJI Mavic Air beschikt over een aantal handige functies die het fotograferen en het maken van video's vereenvoudigd. Zo heeft de drone Active Track waarbij hij 16 punten herkent voor een accurate volgfunctie. Ook is de drone te besturen met handgebaren in SmartCapture zoals we dat kennen bij de DJI Spark.

Remote controller

De DJI Mavic Air wordt geleverd inclusief remote controller. Deze remote controller beschikt niet over een scherm zoals we dat zien bij de DJI Mavic Pro. Wel heeft deze remote controller de mogelijkheid om de joysticks tijdelijk te verwijderen waardoor je hem nog makkelijker mee neemt. De drone heeft een bereik van maar liefst 4 kilometer. Binnen deze afstand bekijk je de beelden die de drone maakt live op je smartphone of tablet die verbonden is met de remote controller. De drone is ook zonder remote controller te besturen met behulp van je smartphone via WiFi of door middel van handgebaren.

DJI presenteert Mavic Air drone


Opslag

De DJI Mavic Air is voorzien van 8 GB intern geheugen. Hierop sla je direct je foto's en video's op. Door de drone via de USB 3.0 Type-C poort aan te sluiten op je computer, zet je de beelden snel en eenvoudig over. Je kunt het geheugen van de DJI Mavic Air uitbreiden door een micro-SD kaart in te steken.

Ontwerp

Bij het ontwerp van de DJI Mavic Air is gelet op de aerodynamica. Zo heeft de drone luchtinlaten om ervoor te zorgen dat de drone van binnen koel blijft. Ook zijn de camera en gimbal beter beschermd bij een crash dankzij het nieuwe ontwerp.

DJI presenteert Mavic Air drone

Verkrijgbaarheid

De DJI Mavic Air zal snel leverbaar zijn en komt in twee verschillende pakketten. Zo kun je de drone los aanschaffen, maar ook in een Fly More Combo pakket. Hierbij krijg je 2 extra accu's, een batterij laadstation, twee extra propellers, een powerbank adapter en een handige tas om alles in op te bergen.

DJI presenteert Mavic Air drone

Prijzen

De DJI Mavic Air is te verkrijgen in de kleuren Artic White, Onyx Black en Flame Red. De drone kost 849 euro. Het uitgebreide Fly More Combo-pakket kost 1.049 euro en geeft je aan 314 euro aan extra accessoires.

DJI presenteert Mavic Air drone


0 Reacties

    Plaats een reactie