De Chinese dronemaker DJI heeft FlightHub aangekondigd, een webgebaseerde applicatie die bedrijven helpt om drone-activiteiten op één plek te beheren.

Map View

FlightHub's "Map View"-functie biedt live telemetriegegevens van alle drone-operaties, waardoor het eenvoudiger is om gelijktijdige vluchten en meerdere drone-teams te beheren, meldt DJI. Informatie van het geofencing-systeem van het bedrijf wordt ook weergegeven op FlightHub om ervoor te zorgen dat gebruikers op de hoogte zijn van veiligheids- of regelgevingskwesties die vluchten kunnen beperken.

Real-Time View

De "Real-Time View"-functie biedt live videofeeds van maximaal vier drones op locatie voor on-site piloten en offsite-engineers om informatie aan elkaar door te geven.

DJI presenteert gecentraliseerd drone-managementplatform FlightHub

Data

FlightHub bevat ook functies waarmee gebruikers historische drone-vluchtgegevens kunnen synchroniseren en opslaan in een veilige, doorzoekbare database, waardoor naleving van wet- en regelgeving, pilootverantwoordelijkheid en verbeterd teambeheer, ongeacht de schaal van het project of de omvang van de vloot gewaarborgd blijft, aldus DJI.

DJI Pilot app

Met een toekomstige functie kan informatie uit de DJI Pilot-app, inclusief foto's en video's, worden overgedragen aan FlightHub, zodat de overdracht van data via SD-kaarten overbodig wordt.

Compatible

FlightHub is compatibel met DJI's Matrice 200-serie drones, evenals de Mavic Pro, Phantom 4-serie en Inspire 2-drones.

Beschikbaarheid

De service zal op 7 november beschikbaar zijn via de DJI-webwinkel, maar zal pas voor klanten beschikbaar zijn nadat het open bèta-programma (dat plaatsvindt tussen 14 november en 14 december 2017) is gesloten.

1 Reacties

  1. Albert

    Ja vet. Op het platte land dat in beeld komt worden de drones onder andere gebruikt om de kleur van de grond en de gewassen te scannen, waarmee zeer precies inzichtelijk wordt waar grond extra gevoed moet worden of wanneer iets klaar is om te oogsten.

Plaats een reactie