Drone racen is een groeiende sport en daarmee erg populair. De meeste drone racers zijn echte hobbyisten die hun eigen drone bouwen met door hun zelf samengestelde onderdelen. Voor wie niet zo technisch onderlegd is, maar het toch gaaf vindt om met droneracen aan de slag te gaan, hebben Nikko en de Drone Racing League (DRL) samen nieuwe drones ontwikkeld.

Drone Racing League

Nikko is al jarenlang specialist op het gebied van radiografisch bestuurbare auto's. De speelgoedfabrikant ziet ook de groeiende vraag naar racingdrones en is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Drone Racing League. Dankzij deze samenwerking hebben zij een racingdrone ontwikkeld die perfect aansluit op de wensen van zowel beginnende als de meer ervaren dronepiloten.

Drones

Als onderdeel van de samenwerking zijn er twee nieuwe drones uitgebracht. De Nikko DRL Air Elite 115 en de Nikko DRL Air Race Vision 220 FPV. Beide drones worden ready-to-fly geleverd en zijn uitgerust met een Betaflight flightcontroller. Hierdoor kan de gebruiker de drone zelf tunen via de Betaflight software.

Nikko Air Racer Vision 220 FPV

De Nikko Air Racer Vision 220 FPV is de echte racer binnen de Nikko Air line. Deze drone is voorzien van een FPV camera en wordt standaard geleverd met FPV scherm en een bril waarin het scherm bevestigd kan worden voor de ultieme 'First Person View' ervaring.

Nikko lanceert nieuwe lijn met DRL racingdrones

Videosignaal

De verbinding van het videosignaal tussen de Nikko Race Vision 220 FPV en het videoscherm werkt via een 5.8Ghz signaal. Waar de meeste drones in zijn prijsklasse werken met een langzamere en minder sterke WiFi verbinding, heb je met de Nikko drone een groter bereik met nauwelijks vertraging in het beeld. Dit maakt de Nikko Race Vision 220 FPV zeer geschikt voor droneracing.

First Person View

De Nikko Race Vision 220 FPV wordt geleverd met een videoscherm. Dit 4 inch scherm wordt gevoed door 4 AA batterijen die tevens meegeleverd worden. Het FPV scherm bevestig je eenvoudig op de remote controller of in de FPV bril. Op het scherm kijk je direct mee door de camera waardoor het lijkt alsof je aan boord zit van de drone. In het scherm is ruimte voor een microSD geheugenkaart waarmee je de beelden die de drone maakt opneemt.

Nikko lanceert nieuwe lijn met DRL racingdrones

Nikko Air Elite 115

De Nikko Air Elite 115 is een kleinere racingdrone zonder camera. De drone wordt ready-to-fly aangeboden en is los beschikbaar en in een set met race attributen. In de set vind je onder andere racingates en pionnen waarmee je zelf een parcours kunt uitzetten. De drones hebben een sterke beschermende rand die de propellers beschermt waardoor je veilig indoor kan vliegen met deze drone.

Nikko lanceert nieuwe lijn met DRL racingdrones

Betaflight

Beide Nikko drones zijn voorzien van een Betaflight flightcontroller. Dankzij deze flightcontroller kan je de drone zelf programmeren waardoor de vliegervaring op je eigen voorkeuren afgestemd kan worden. Je programmeert de drone door deze via een USB kabel met een computer te verbinden en gebruikt vervolgens de Betaflight software om de settings naar je wensen aan te passen.

Nikko lanceert nieuwe lijn met DRL racingdrones

Nylon frames

Het frame van de Nikko drones is zeer robuust en kan dus tegen een stootje. Het nylon frame beweegt mee tijdens een crash en zorgt voor een demping van de impact. De propeller beschermers zorgen ervoor dat de ronddraaiende propellers geen schade aanrichten of oplopen tijdens een crash.

Vliegmodi

De Nikko drones kennen drie verschillende vliegstanden die door de gebruiker in te stellen zijn via de remote controller. Zo is de drone geschikt voor zowel beginners, professionals en de echte experts. Met slechts een druk op de knop is het mogelijk om stunts uit te voeren met de racingdrones. De drones hebben een topsnelheid van wel 40km/h. De camera van de Nikko Race Vision 220 FPV heeft een 120 graden kijkhoek. Ook is de camera op de drone kantelbaar waardoor jij ongeacht je snelheid altijd goed vooruit kijkt.

Nikko lanceert nieuwe lijn met DRL racingdrones

Spelelement

Neem het op tegen je vrienden met de Nikko Air Elite Racers set. Er zijn namelijk 4 videokanalen beschikbaar waardoor je tegelijkertijd kunt vliegen. Ook zijn de felgekleurde LED's op de drone op de verschillende kanalen een andere kleur. Zo kan je de drones goed uit elkaar houden tijdens een dronerace.

Accu en vliegtijd

De Nikko Air Race 220 FPV set wordt geleverd met een 500mAh 7,4V LiPo batterij. Deze batterij zorgt voor een vliegtijd van 6 minuten. De Nikko Air Elite 115 wordt geleverd met een 600mAh 3,7V LiPo batterij die ook goed is voor 6 minuten vliegplezier. De accu's zijn makkelijk verwisselbaar waardoor je snel weer in de lucht bent.

Drone Racing League simulator

De Nikko racingdrones zijn ontwikkeld in samenwerking met professionele piloten van de Drone Racing League (DRL). Aan deze Amerikaanse dronerace competitie doen de beste dronepiloten ter wereld mee. Verbind de remote controller van de drone aan je computer om te racen via de DRL simulator. Hier kun je oefenen op de virtuele tracks van de Drone Racing League.

Nikko lanceert nieuwe lijn met DRL racingdrones

Verkrijgbaar

De Nikko drones zijn nu al verkrijgbaar. De Nikko Air Elite 115 is verkrijgbaar vanaf 69 euro. De race set van dit model kost 79 en daarvoor krijg je een een set met racingtrack attributen. De Nikko Air Race Vision 220 FPV kost 189 euro. Hiervoor heb je een zeer complete racing set waarmee je meteen uit de voeten kunt als droneracer. Voor langer vliegplezier wordt geadviseerd meerdere accu's aan te schaffen.

Nikko lanceert nieuwe lijn met DRL racingdrones

Speelgoed van het jaar 2017

De Nikko Air Race Vision 220 FPV Pro is dit jaar genomineerd voor 'Speelgoed van het Jaar'. Hier is de drone genomineerd in de categorie speelgoed voor 12 t/m 17 jaar. De winnaar van deze verkiezing wordt op 11 november 2017 bekend gemaakt.

Nikko lanceert nieuwe lijn met DRL racingdrones

0 Reacties

    Plaats een reactie