Aerialtronics zit al een tijdje in financiële crisis een heeft met Drone Volt nu de geschikte partner gevonden om een doorstart te maken. Het bedrijf gaat verder onder de naam Aerialtronics DV B.V.

Dronefabrikant

Drone Volt is gespecialiseerd in het ontwerp van drones voor professioneel gebruik. Het bedrijf is in 2011 opgericht, een jaar voor de oprichting van Aerialtronics. De Franse dronefabrikant heeft kantoren in onder andere Frankrijk, Canada, Denemarken, Verenigde Staten en Zwitserland. Hier komen de kantoren van Aerialtronics nu bij.

Kennis en productaanbod

Drone Volt wil met de overname zijn positie in Europa verbeteren. Door de overname van Aerialtronics wordt de kennis en het productaanbod van het bedrijf verbeterd, met name op het gebied van beveiliging. Aerialtronics heeft een groot klantenbestand en doet voornamelijk zaken met politie en overheidsinstellingen. Aerialtronics deed zaken in 10 landen waar Drone Volt dit nog niet deed.

Drone Volt neemt Aerialtronics over

Overname

Voor de overname van Aerialtronics wordt in eerste instantie 325.500 euro betaald. Hier komt in de komende jaren nog zo'n 475.500 euro bovenop. Voor dit bedrag wordt Drone Volt voor 50,2% eigenaar van Aerialtronics DV B.V. Door de overname kunnen ook de 20 werknemers van Aerialtronics weer aan het werk in de nieuwe BV.

Drone Volt

Drone Volt is gespecialiseerd in professionele drones voor onder andere de landbouw. Zij produceren onder andere de inklapbare Hercules drone. Deze wordt gebruikt voor het sprayen van meststoffen of pesticiden. Ook wordt deze drone gebruikt voor het reinigen van daken.Drone Volt neemt Aerialtronics over

Pensar

Vlak voor de financiële crisis lanceerde Aerialtronics de revolutionaire Pensar camera. Deze camera is voorzien van zowel een thermische infrarood camera als een daglicht camera. Door de slimme software en hoge rekenkracht is de camera in staat om dataverwerking al aan boord van de drone uit te voeren. De camera herkent bijvoorbeeld personen, auto's en schade aan zendmasten.

Drone Volt neemt Aerialtronics over

0 Reacties

    Plaats een reactie