Aerialtronics heeft het PENSAR dual spectrum camera platform gepresenteerd. Het platform bestaat uit een thermische infrarood camera en een daglicht camera en is in staat om data al tijdens de vlucht te verwerken.

Onboard processing

Tijdens de GPU Technology Conference Europe (GTC) liet Aerialtronics al een voorproefje zien van een nieuwe systeem dat drones in staat stelt om de nodige data-analyse al onboard uit te voeren. De module is voorzien van de krachtige NVIDIA Jetson TX1 processor. Hierdoor worden vele processen versnelt en wordt en nog efficiënter met drones gewerkt.

Aerialtronics presenteert PENSAR dual spectrum camera platform

Twee camera's

De Aerialtroncis PENSAR dual spectrum camera is voorzien van een FLIR Boson thermische infrarood camera in combinatie met een 30x zoom Sony daglicht camera. De module is erg klein en daardoor goed te gebruiken in combinatie met een drone.

Functionaliteiten

PENSAR zorgt ervoor dat de verwerking van data al aan boord van de drone gebeurt en niet pas na een vlucht uitgevoerd hoeft te worden. Zo kan de PENSAR objecten herkennen en volgen, specifieke onderdelen van een object herkennen en kan het zelfs mensen vervagen om hun privacy te waarborgen.

Aerialtronics presenteert PENSAR dual spectrum camera platform

Data verzamelen

De PENSAR module kan een echte game changer zijn bij zoek- en reddingsoperaties, inspecties, landmetingen, mapping en beveiliging. De gebruiker kan het systeem zo instellen dat het enkel de data verzameld die gewenst is. Hierdoor wordt er tijdens en na de vluchten veel tijd bespaard.

Besturingssysteem

Het platform komt met het open-source besturingssysteem Ubuntu Linux. Dit systeem heeft alle functionaliteiten van een personal computer en is daardoor door de gebruikers eenvoudig aan te passen.

0 Reacties

    Plaats een reactie