DJI werkt aan een nieuwe softwareupdate voor al hun drones waarbij een nieuwe privacymodus wordt toegevoegd. In deze privémodus wordt de internetverbinding met de drone uitgeschakeld en ziet de fabrikant niet meer waar de drone vliegt. DJI hoopt hiermee dat de drones toegankelijker worden voor bedrijven of overheidsinstellingen die 'gevoelige vluchten' uitvoeren.

Local-data mode

DJI ontwikkelt een nieuwe privacymodus waarbij de drone geen verbinding meer maakt met het internet. In deze 'local-data' modus wordt het versturen van gegevens flink beperkt. Wel kan de dronepiloot nog wel live beelden ontvangen van zijn drone, maar bijvoorbeeld het streamen naar Facebook of YouTube is in deze privémodus niet meer mogelijk.

Nieuwe local-data modus maakt vluchten met DJI drones privé

Veiligheid en functionaliteit

DJI raadt de gebruikers nog wel aan regelmatig de drone met het internet te verbinden. Er wordt namelijk veel belangrijke informatie verstuurd via internet zoals software-updates, lokale kaarten, radiofrequenties en geofencing-gegevens. Deze informatie verhoogt de veiligheid en verbetert de functionaliteit van de DJI drones.

Applicaties

De update wordt uitgevoerd voor de DJI Go, DJI Go 4, XT Pro, Pilot en Ground Station Pro apps van DJI. Om veiligheidsredenen is de privémodus niet in te schakelen op locaties waar het wettelijk verplicht is internet in te schakelen bij het vliegen met drones.

Nieuwe local-data modus maakt vluchten met DJI drones privé

Amerikaanse leger

De nieuwe software update komt een week nadat het Amerikaanse leger in een interne memo heeft opgeroepen om te stoppen met het gebruik van DJI drones vanwege cyberkwetsbaarheden. DJI geeft aan dat de software update niet wordt ontwikkelt om deze reden.

1 Reacties

  1. Hans

    " wordt ontwikkelt" ? Ontwikkeld!

Plaats een reactie