Het Amerikaanse leger heeft in een interne memo opgeroepen om te stoppen met het gebruik van DJI drones en alle software van de Chinese dronefabrikant van legeronderdelen te verwijderen. Volgens het leger bevatten de drones cyberkwetsbaarheden.

Cyberkwetsbaarheden

Het Amerikaanse leger gebruikte tot voor kort DJI drones voor veel verschillende toepassingen. De drones zijn namelijk eenvoudig te besturen en hebben daarnaast een groot bereik. Toch heeft het leger nu de drones van de Chinese fabrikant in de ban gedaan wegens cyberkwetsbaarheden.

Ontmantelen

Wat de cyberkwetsbaarheden precies inhouden is niet bekendgemaakt. Het leger overweegt nog om hierover naar buiten te treden. Tot die tijd adviseren zij iedereen binnen het leger om de DJI drones niet te gebruiken en zelfs de accu's en geheugenkaarten uit de drone te halen.

DJI

DJI is erg verrast om het nieuws en betreurt het dat het Amerikaanse leger geen contact heeft opgenomen om hun onvrede te uiten. DJI gaat contact opnemen met het Amerikaanse leger om te achterhalen wat zij bedoelen met cyberkwetsbaarheden en is bereid om samen met het Pentagon te werken aan een oplossing.

Bron: Reuters

0 Reacties

    Plaats een reactie