De afgelopen maand zijn er meerdere incidenten gemeld rondom de nieuwste DJI Spark drone. De kleine quadcopter zou namelijk zomaar uit de lucht vallen doordat de motoren tijdens de vlucht uitschakelen. Technici van DJI werken nu aan een software update die deze problemen moeten verhelpen.

Problemen

Op 24 mei werd de langverwachte DJI Spark drone onthult. De kleine drone beschikt over vele handige functies waaronder de besturing via de handpalm. Nu blijkt dat meerdere dronepiloten op het DJI forum melden problemen te hebben met de drone. De drone zou namelijk tijdens de vlucht uitschakelen en neerstorten. In sommige gevallen vloog de drone laag en kon hij worden gevangen, maar er zijn ook meldingen van een crash in het bos en zelfs in het water.

Fly away

Een van de forumleden plaatste een video op het forum waarin te zien is dat de DJI Spark drone er vandoor gaat tijdens het vliegen in de active track vliegmodus. De drone gaat plotseling in razend tempo achteruit tot hij crasht.

Oorzaak onbekend

De oorzaak van de crashes is nog niet achterhaald. Gebruikers hebben de flight data gedeeld met DJI die momenteel druk bezig is om het probleem te achterhalen. Technici van DJI zullen binnenkort een software update uitbrengen die de betrouwbaarheid van de DJI Spark drone moet vergroten.

Reactie DJI

DJI erkent dat er een probleem is met de DJI Spark en geeft aan dat zij er druk mee bezig zijn om het op te lossen. Vliegveiligheid en product betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel bij DJI. Technici bekijken elk incident zeer nauwkeurig. DJI geeft tevens aan dat de drones duizenden uren worden getest en dat het probleem slechts bij een handvol drones optreedt. DJI adviseert dronepiloten met een DJI Spark een firmware update uit te voeren zodra deze verschijnt in de DJI Go 4 app.

DJI Spark

De DJI Spark is een kleine drone die je eenvoudig overal mee naartoe neemt. De drone maakt binnen enkele seconden een prachtige selfie en is te besturen via handgebaren. Ook kan de DJI Spark opstijgen en landen vanaf je handpalm. De drone is voorzien van een 1080p HD camera die op 2-assen wordt gestabiliseerd. Door de Spark met een remote controller te besturen vergroot je het bereik tot 500 meter en vlieg je in sport modus tot wel 50 km/h.

DJI reageert op kinderziektes nieuwe Spark drone

1 Reacties

  1. Dirk Vervenne

    Is er een nederlandstalige handleiding beschikbaar voor de jdi spark?

Plaats een reactie