Terwijl Nederland zich opmaakt voor de finale van de Europa League, presenteerde DJI vandaag in New York haar nieuwste drone: DJI Spark.

DJI Spark

DJI Spark is een drone gemaakt om ieder moment vanuit een uniek perspectief vast te leggen. Dankzij het kleine formaat past de drone met gemak in je handpalm, is kleiner dan de DJI Mavic Pro en is uitgerust met DJI's nieuwste technologieën.

Bediening

DJI Spark is te besturen via een smartphone (tot 100 meter) en voor lange afstanden is er ook een remote controller (tot 2km) beschikbaar. Een prachtige feature is dat DJI Spark ook te besturen is via bewegingen van je handpalm.

Handgebaren

Je kunt de drone van links naar rechts en van boven naar beneden laten vliegen door simpelweg een handgebaar. Ook kun je de drone dichterbij laten komen of simpelweg verder van je af laten vliegen.

Vertrekken vanuit je handpalm

DJI Spark kan niet alleen bestuurd worden door je hand, maar ook vertrekken vanuit je handpalm. Dus ook zonder vaste ondergrond kun je de DJI Spark gebruiken.

Obstakels ontwijken

Net zoals zijn grotere broers is DJI Spark uitgerust met een 3D Sensing System dat obstakels op 5 meter afstand kan identificeren en ontwijken. Dankzij het Vision Positioning System en GPS / GLONASS sensoren weet de drone zijn positie exact te bepalen; zowel indoor als outdoor. Ook terugkeren naar zijn vertrekpunt is voor DJI Spark geen enkel probleem.

Camera

De drone is uitgerust met een camera met 1/2.3" sensor, maakt foto's in 12 Megapixels en registreert video in 1080p Full HD met 30 frames per seconde.

Gimbal

De camera is aan de drone bevestigd door middel van een 2-assige gimbal die ervoor zorgt dat opnames stabiel blijven ongeacht bewegingen van de drone.

Snelheid

In de speciale Sport modus haalt de DJI Spark snelheden tot wel 50 kilometer per uur.

Vliegtijd

Met een volle accu heeft de DJI Spark maximaal 16 minuten vliegtijd.

4 Quickshots

DJI Spark is uitgerust met diverse vluchtmodi die het maken van professionele shots nog makkelijker maken. Via 4 verschillende 'Quickshot'-functies selecteer je een onderwerp in je scherm en de Spark zal het object een minuut lang in beeld brengen. Na opname creëert Spark een compilatie van 10 seconden met de beste shots.

Rocket
In de 'Rocket'-modus vliegt de drone naar boven als een raket terwijl de camera naar beneden is gericht.

Dronie
Met de 'Dronie'-functie was het maken van een 'dronie' nog nooit zo eenvoudig. De drone start dichtbij het onderwep en vliegt steeds verder weg om ook de omgeving van het onderwerp in beeld te brengen.

Circle
In de 'Circle'-modus vliegt de Spark een cirkel om het onderwep terwijl het onderwerp in het midden van het frame gepositioneerd blijft.

Helix
In de 'Helix'-modus start de drone dichtbij het onderwerp en vliegt in steeds grotere circkels als een spiraal om het onderwep dat garant staat voor een unieke opname.

Andere vliegmodi

Naast bovengenoemde Quickshot-modi heeft DJI Spark nog 4 andere vliegmodi:

TapFly
Naast deze handige Quickshot-functies is DJI Spark ook uitgerust met TapFly. In deze modus geef je de vliegrichting van de drone aan door simpelweg op het scherm te drukken in de gewenste richting.

ActiveTrack
Ook is DJI Spark uitgerust met ActiveTrack waardoor de drone een geselecteerd onderwerp automatisch zal volgen.

Pano
Dankzij de nieuwe 'Pano'-modus is het makkelijker dan ooit te voren om een panorama-opname te maken. DJI Spark maakt automatisch panorama opnames en voegt deze zelf bij elkaar.

ShallowFocus
Ook is DJI Spark uitgerust met de nieuwe 'ShallowFocus' modus. In deze modus gebruikt de drone DJI's 3D Vision System om het onderwerp van de opname te bepalen en hier meer focus op te leggen door de achtergrond een stuk vager te maken.

DJI GO 4

Met behulp van de DJI GO 4 app is het mogelijk om automatisch een compilatie te maken van je opnames. De app selecteert zelf de beste shots, voegt muziek toe en maakt vliegensvlug een korte compilatie.

DJI Goggles

Vanzelfsprekend is DJI Spark compatible met de DJI Goggles.

5 kleuren

DJI Spark is beschikbaar in 5 verschillende kleuren, namelijk Sky Blue (blauw), Meadow Green (groen), Sunrise Yellow (geel), Alpine White (wit) en Lava Red (rood).

Prijs en beschikbaarheid

DJI Spark is verkrijgbaar voor 599 euro. Ook is de drone verkrijgbaar in een Fly More Combo (inclusief remote controller, propeller guards, extra accu, oplaadstation, storage box, schoudertas) voor 799 euro. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de eerste modellen medio juni worden uitgeleverd.

0 Reacties

    Plaats een reactie