De roofvogel die door de Nederlandse politie wordt ingezet om drones uit de lucht te halen, heeft binnenkort een leuk klusje in België. Daar zal de zeearend aanstaande donderdag paraat staan tijdens de NAVO-top om de 29 regeringsleiders en staatshoofden te beschermen tegen drones.

Roofvogel

Komende donderdag komen 29 regeringsleiders en staatshoofden bij elkaar in Brussel voor de NAVO-top. Om te voorkomen dat er ongewenste drones boven de stad vliegen komt de Nederlandse politie met een getrainde roofvogel naar Brussel. De roofvogel is in staat om met zijn poten een drone uit de lucht te grijpen.

Nederlandse roofvogel beschermt NAVO-top tegen drones

Veiligheidsoperatie

Wanneer de regeringsleiders en staatshoofden bij elkaar komen voor de NAVO-top gaat daaraan een enorme veiligheidsoperatie aan vooraf. De Belgische politie zet zo'n 2.000 man in en daarnaast nemen de leiders ook hun eigen veiligheidsmedewerkers mee. Zo komt de Amerikaanse president Donald Trump naar België met enkele honderden beveiligers.

Rotterdam

Onlangs stond de roofvogel van de Nederlandse politie ook paraat tijdens de huldiging van landskampioen Feyenoord. Daar hoefde de vogel gelukkig niet actie te komen.

1 Reacties

  1. Piet

    Inmiddels is de politie in Nederland gestopt hiermee !

Plaats een reactie