Waar je 10 jaar geleden nog zelf de soldeerbout in de hand moest nemen om een drone te bouwen, koop je hem nu in bijna elke speelgoedwinkel. Om te achterhalen waar je op moet letten als je waar voor je geld wil, heeft het televisieprogramma Radar verschillende drones getest die bij de speelgoedwinkel verkrijgbaar zijn.

Parcours

De drones werden getest door een deskundig panel bestaande uit autocoureur Gaby Uljee, droneracer Vince Irie en redacteur en hobbypiloot Marco de Groot. Er werden verschillende drones getest op een parcours bij voormalig vliegbasis Soesterberg. De drones moesten eerst door de 'Circle of Life' hoepel, vervolgens door de 'Wall of glass' om uiteindelijk te landen op de kruk bij 'The pool of death'.

Drones

De Hubsan X4 kwam met een 8,3 als beste uit de test gevolgd door de Gear2Play Falcon drone met een 8. De Parrot Mambo behaalde de derde plaats met een 7,9 en was de favoriet van Gaby Uljee. Als slechtst uit de test kwam de Eddy Toys drone met een 3,5.

Uitzending

Bekijk de volledige drone test uit de uitzending van Avrotros Radar van maandag 17 april 2017.

Live

Na de uitzending konden kijkers vragen stellen aan de drone expert Niels Voorn. Hier beantwoorde hij vragen over onder andere de vliegtijd van drones en de regelgeving waar dronepiloten zich aan moeten houden.

Winnen

De nummer 1 en 2 drones uit de test van Radar worden weggegeven aan de kijkers. Wil jij kans maken op één van deze twee drones? Vul dat het winformulier in en wie weet vliegt de drone binnenkort jouw kant op.

1 Reacties

  1. Siard

    Waarom moeten ze nou weer de drones met 3bft testen :/

Plaats een reactie