Dronefabrikant DJI laat er geen gras over groeien en komt mogelijk deze maand al met een nieuwe drone in de Mavic familie. De DJI Mavic Standard wordt dan mogelijk het budget model.

Standard

DJI kondigde op 8 april 2015 de DJI Phantom 3 serie aan met daarin de Professional en de Advanced. Zes maanden later kwam DJI met de Standard versie die een stuk goedkoper was, maar ook over minder functies beschikte. De DJI Mavic wordt eind van de maand ook alweer 6 maanden oud en de eerste geruchten over een DJI Mavic Standard verschijnen online. Op de website van DJI worden accessoires al sinds de lancering slechts Mavic genoemd, duidend op de komst van andere drones in de serie.

DJI komt mogelijk deze maand nog met Mavic Standard

Model M1S

Er zou een patentaanvraag zijn uitgelekt waarop een sticker van de DJI Mavic te zien is. Op deze sticker staat de modelnaam M1S, waar de Mavic Pro de modelnaam M1P heeft. Het lijkt er dan ook op dat DJI binnenkort met een nieuw instapmodel Mavic op de markt komt.

DJI komt mogelijk deze maand nog met Mavic Standard

DJI Mavic Standard

De verwachting is dat de DJI Mavic Standard niet zal beschikken over de obstakel ontwijkingssensoren. Ook zal de camera mogelijk van een mindere kwaliteit zijn dan we van de DJI Mavic Pro gewend zijn. Hierdoor zullen de consumenten die reeds een Mavic Pro hebben aangeschaft hebben geen spijt krijgen van hun aankoop.

Goedkopere drones

DJI mist sinds het wegvallen van de Phantom 3 serie een drone in de prijsklasse tussen de 500 en 800 euro. In China hebben zij dit gat onlangs opgevuld met de DJI Phantom 3 SE. De DJI Mavic Standard zal ongeveer 700 euro gaan kosten. Ook komt er waarschijnlijk een model dat zonder remote controller verkocht wordt voor ongeveer 450 euro. De DJI Mavic Standard wordt dan enkel via een smartphone bestuurd.

0 Reacties

    Plaats een reactie