DJI presenteerde vandaag de nieuwe DJI Mavic Pro drone. De compacte quadcopter heeft inklapbare armen en is makkelijk mee te nemen. Daarnaast heeft DJI ook de DJI Goggles FPV bril gepresenteerd. De drone is vanaf 15 oktober verkrijgbaar.

DJI Mavic Pro

DJI heeft vandaag de splinternieuwe DJI Mavic Pro drone gepresenteerd. De drone beschikt over vele nieuwe technische snufjes zoals gesture control en precision landing. De drone heeft een lange batterijduur tot wel 27 minuten. Met de DJI Mavic maak je daarnaast prachtige foto's en video's dankzij de 4K camera en de 3-assige gimbal.

DJI kondigt nieuwe Mavic Pro drone officieel aan

Besturing van de Mavic Pro

Om de compactheid te vergroten is er ook een nieuwe remote controller ontworpen. Deze remote controller is geïnspireerd op de controllers zoals we die kennen van de Playstation en Xbox.

Remote controller
De remote controller is voorzien van twee antennes. Met de DJI Mavic Pro haal je een bereik van 4 kilometer en ontvang je tevens 1080p kwaliteit video op je smartphone via de DJI Go app. Aan de onderzijde van de remote controller klapt een houder uit waarin je smartphone te bevestigen is.

Smartphone
De DJI Mavic Pro is ook te besturen door middel van je smartphone. Hiervoor is de DJI Go App opnieuw ingericht en zijn er remote controller knoppen op je scherm te zien.

Gesture control
De DJI Mavic Pro is tevens te besturen door middel van gebaren. Zo heb je geen remote controller nodig en is je smartphone uit beeld wanneer je een dronie wil maken. Met de handgebaren laat je de drone verschillende opdrachten uitvoeren zoals het maken van een foto.

DJI kondigt nieuwe Mavic Pro drone officieel aan

Precision landing

De DJI Mavic Pro is voorzien van de functie 'Precision landing' waarmee de return to home functie nog preciezer wordt. Naast de GPS home locatie, maakt de drone ook een video van de grond wanneer hij opstijgt. Tijdens het landen maakt de drone opnieuw een video en vergelijkt deze met de video gemaakt tijdens het opstijgen. Door deze functie landt de Mavic Pro niet in het water of in een boom.

Obstakel ontwijking

De DJI Mavic Pro is voorzien van obstakel ontwijking. Deze technologie is niet te vergelijken met die van de DJI Phantom 4 sensoren, maar analyseert de omgeving digitaal. De camera herkent bomen en palen en zorgt ervoor dat hij hier niet tegenaan vliegt. Ook ziet de drone waar een pad ligt en is hij in staat deze te volgen.

Vliegmodi

De DJI Mavic Pro beschikt over verschillende vliegmodi waaronder 'tripad mode' en 'sport mode'. In de tripad mode vliegt de drone minder snel en kan je stabielere foto's maken in krappere omgevingen. In de sport modus vlieg je tot wel 65 kilometer per uur en beleef je het echte vliegplezier. In de sport modus wordt de obstakel ontwijking echter wel uitgeschakeld, maar blijft de GPS en de vision positioning system wel actief.

DJI Goggles

Naast de DJI Mavic Pro presenteerde DJI vandaag ook een heuse FPV bril. De DJI Goggles beschikt over twee schermen die ieder een resolutie van 1080p hebben. De bril maakt een draadloze verbinding met de drone en heeft een bereik van ruim 4 kilometer. Verbind een tweede bril met de DJI Mavic om samen mee te kijken met de camera.

DJI kondigt nieuwe Mavic Pro drone officieel aan

Kopen

De DJI Mavic Pro ligt vanaf 15 oktober in de winkels en gaat 749 dollar kosten. Voor dit bedrag heb je alleen de drone die je vervolgens kunt besturen met je smartphone via de DJI Go applicatie voor iOS en Android. Het bereik is echter vele malen groter wanneer je een remote controller gebruikt. Voor de set inclusief remote controller betaal je 999 dollar. Naast deze twee sets komt DJI ook met een pakket waarbij je twee extra accu's, een draagtas en een accessoire ontvangt voor 1299 dollar.


3 Reacties

  1. ayo

    Mensen die pas een Phantom 4 hebben gekocht zullen wel op hun hoofd krabben bij de Mavic. De prijs is ongeveer gelijk, maar de inklapbaarheid en het bereik maken de Mavic (als er verder geen technische problemen optreden) m.i. de Phantom 4 meteen verouderd. Of heeft de P4 eigenschappen die de Mavic niet heeft?

  2. Kristof

    Prachtig! Eigenlijk perfect wat ik de hele tijd zoek. Voor zover ik de specs vergelijk, is de GoPro Karma op een week tijd onmiddellijk naar een 2 de plaats gezakt, met uitzondering dat je daar nog de afneembare stabilisator + case bijkrijgt. Wat denken jullie? Ik moet nog wel even uitzoeken hoe het nu precies zit met de wetgeving in belgië.

  3. pocoloco

    In belgie mag je hobby matig nergens vliegen ,uitgezonderd in je achtertuin tot 30m hoog . Dus beter langs bart smit gaan ,bespaart je een hoop geld.

Plaats een reactie