De Amerikaanse staat Virginia is de eerste staat die een nieuwe wet heeft aangenomen die het toestaat dat bezorgrobots over voetpaden mogen rijden.

Virginia

De nieuwe wet is ondertekend door de gouverneur van de staat Virginia en gaat in per 1 juli 2017. De twee Virginia wetgevers die het wetsvoorstel hebben gesteund, Ron Villanueva en Bill DeSteph, werkten samen met Starship Technologies om gepaste wetgeving op te stellen.

Amerikaanse staat Virginia legaliseert rijdende bezorgrobots

Wet

Onder de nieuwe wet mogen bezorgrobots rondrijden op voetpaden en oversteekplaatsen met een maximum snelheid van 10 kilometer per uur. De bezorgrobots mogen niet meer dan 25 kilo wegen, maar mogen volledig autonoom rijden.

Autonoom

Onder de nieuwe wet hoeft een operator de robot dus niet in het gezichtsveld te houden, maar kan op afstand het autonome apparaat volgen en in de gaten houden. De 'bestuurder' dient wel altijd paraat te staan om besturing handmatig over te nemen mocht er onverwacht een situatie fout dreigt te gaan.

Nieuwsgierig

"Er was weinig weerstand tegen de nieuwe wet", vertelt Villanueva in een interview met Recode. "Er was meer sprake van nieuwsgierigheid naar de technologie, wat de toepassing ervan zou zijn en hoe het de burgers ten goede zou komen."

Amerikaanse staat Virginia legaliseert rijdende bezorgrobots

Starship Technologies

Starship Technologies is een bedrijf uit Estland dat al tijden werkt aan bezorging middels robots. Begin dit jaar werd bekend dat autofabrikant Daimler $17.2 miljoen heeft geïnvesteerd in Starship Technologies. Dit start-up bedrijf ontwikkelt autonome bots die producten kunnen vervoeren. Het bedrijf heeft met succes testen uitgevoerd in London, Washington DC en Californië.

Domino's

Starship Technologies is niet het enige bedrijf dat bezig is met rijdende bezorgrobots. Zo werkt pizzaketen Domino's ook aan haar zogenaamde Domino's Robotic Unit (DRU), de eerste zelfrijdende pizzabezorger ter wereld.

Mercedes-Benz

Ook Mercedes-Benz gelooft in de toekomst van autonome bezorging. Samen met Matternet werkt de Duitse autofabrikant aan een bezorgvoertuig van de toekomst, dat als mobiele basis dient van autononome bezorgrobots. Deze Mercedes-Benz bus huisvest talloze rijdende én vliegende bezorgdrones.

0 Reacties

    Plaats een reactie