Maak kennis met de nieuwste werknemer van Domino's: DRU. Domino's Robotic Unit (DRU) is een zelfrijdend bezorgvoertuig en wordt klaargestoomd om jouw bestelling thuis te bezorgen. Met zijn slanke, verfijnde vorm is DRU de eerste zelfrijdende pizzabezorger ter wereld.

Autonome bezorging

Dagelijks zijn er duizenden Domino's pizzabezorgers onderweg om pizza's vanaf de hete oven naar hongerige klanten te vervoeren. 's Werelds grootste pizzabezorgbedrijf is al tijden aan het bekijken of de bezorging van haar pizza's geautomatiseerd kan worden. Door de bezorging te automatiseren kunnen bestellingen sneller en goedkoper bij klanten worden afgeleverd.

Land of lucht?

In 2013 introduceerde Domino's al de Domicopter, een drone die pizza's kan bezorgen via de lucht. Deze week wordt dus ook bekend dat Domino's al tijden de mogelijkheid bekijkt om pizza's te bezorgen via autonoom rijdende bezorgvoertuigen.

Techniek

Met camera's en sensoren houdt Domino's Robotic Unit (DRU) de omgeving in de gaten en ontwijkt hij automatisch obstakels. Via een ingebouwde GPS-chip houdt het apparaat zijn locatie in de gaten. De technologie is ontwikkeld door Marathon Robotics, dat eerder soortgelijke autonome systemen voor het Australische leger ontwikkelde.

Domino's introduceert DRU: autonoom pizzabezorgvoertuig

Design

Het design van DRU is geoptimaliseerd voor pizzabezorging. Zo beschikt DRU over een compartiment dat pizza's warm houdt tijdens transport, maar ook over een compartiment dat drankjes juist koud houdt.

Nederland

De zelfrijdende robot is in Australië al enkele keren getest en gaat vanaf deze zomer ook in Nederland rijden op universiteitsterreinen, vertelt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

Domino's introduceert DRU: autonoom pizzabezorgvoertuig

Starship

Het idee voor een vergelijkbaar systeem is niet nieuw. Op dit moment houdt Starship Technologies een test met vergelijkbare voertuigen in de wijk Greenwich in Londen. Bij een succesvolle test zal dit voorjaar een vergelijkbare test starten in New York.

0 Reacties

    Plaats een reactie