Mercedes-Benz slaat de handen in een met Matternet om de bezorgbus van de toekomst te maken. De Mercedes-Benz Vision Van is uitgerust met twee drones die helpen bij de bezorging van pakketten tot 2 kg.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz investeert de komende vijf jaar zo'n 500 miljoen euro in digitalisering, automatisering en robotica. Met de elektrische Vision Van laten zij zien hoe zij over de toekomst van transport denken. Het busje is uitgerust met drones waardoor de koerier in principe niet meer uit hoeft te stappen om pakketten te bezorgen.

Mercedes-Benz bezorgbus van de toekomst heeft drones op het dak

Drones

De Mercedes-Benz Vision Van is dé bezorgbus van de toekomst. Op het dak van de bus bevinden zich twee drones die in staat zijn om pakketten tot 2 kilogram te bezorgen. Doordat de drones vanaf de bus opstijgen hoeven zij alleen de laatste meters van de bezorging op zich te nemen. De pakketten bevinden zich in de bus en worden stuk voor stuk automatisch onder de drones bevestigd.

Bezorgen

Het systeem is volledig geautomatiseerd en de koerier hoeft in principe niet meer uit te stappen. Wél kan de bezorger bijvoorbeeld zwaardere pakketten op een locatie afleveren terwijl de drones uitvliegen om kleinere pakketten af te leveren.

Nalevering

Wanneer de bus al onderweg is kunnen tevens pakketten nageleverd worden in de bus. Zo is het mogelijk dat pakketten nog dezelfde dag als de bestelling, bij de consument bezorgd wordt. De Mercedes-Benz Vision Van is volledig elektrisch en heeft een actieradius tot 270 kilometer. De bus is niet voorzien van een stuur, maar wordt via een joystick bestuurd.

0 Reacties

    Plaats een reactie